Πρόεδρε… Πάλι ανιαρές συμμαχίες;

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Το ταξίδι του Νίκου Αναστασιάδη σε Βρυξέλλες και Δουβλίνο ολοκληρώθηκε και από την Δευτέρα θα κινούμαστε σε ρυθμούς ανασχηματισμού. Η ονοματολογία εδώ και 15 ημέρες είναι οργιώδης όμως οι πολιτικές εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Ωστόσο και πάλι ένα είναι το βέβαιο. Δεν πρόκειται να εκπλαγούμε ευχάριστα με τα τελικά ονόματα.

Δυστυχώς και πάλι ακούμε από την μία ότι γίνονται σκέψεις να παραμείνουν οι ίδιοι υπουργοί και από την άλλη να τοποθετηθούν και πάλι πρόσωπα του ευρύτερου χώρου του ΔΗΚΟ. Καμία σκέψη για το αυτονόητο. Να δούμε πρόσωπα που να είναι “σπεσιαλίστες” στο αντικείμενο τους,  να ειναι αποδεκτοί από την κοινωνία, ώστε να μπορούν να αναλάβουν τα ηνία του ανάλογου υπουργείου.

Η νίκη του Νίκου Αναστασιάδη τον περασμένο Μάρτιο έδινε την αίσθηση ότι θα δούμε επιτέλους να αλλάζει κάτι στον τρόπο σκέψης για το πως καταρτίζεται το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ανακοίνωση των ονομάτων προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια μέσα στους πολίτες, ακόμη και σε υποστηρικτές του ίδιου του Προέδρου. Ένα βαρύ πολιτικά υπουργικό συμβούλιο με πρόσωπα ανακυκλώσιμα που απλώς αλλάζουν καρέκλες.

Μοναδική όαση η επιλογή Λακκοτρύπη στο Υπουργείο Ενέργειας που χωρίς να έχει κάνει κάτι το εντυπωσιακό, έχει κερδίσει την κοινή γνώμη με τον τρόπο αλλά και με τον λόγο που χρησιμοποιεί. Την ίδια ώρα την περασμένη χρόνια είδαμε πολλούς υπουργούς να χειρίζονται πρόχειρα, γεγονότα που βρήκαν μπροστά τους.

 Ο Νίκος Αναστασιάδης παρά τα λάθη του, διατηρεί το ισχυρό ρεύμα στήριξης από την κοινωνία, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Ωστόσο δεν το έχει εκμεταλλευτεί. Οι πολίτες ζητούν να τολμήσει για να αλλάξει το κατεστημένο. Η ευκαιρία που έχει μπροστά του μετά τα πρόσφατα  γεγονότα που έφεραν την επίσημη αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση ειναι μεγάλη.

Αυτά τα απαράδεκτα μαγειρέματα όπου βολεύονται οι ίδιοι και οι ίδιοι ώστε όλοι να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι πρέπει να τελειώνουν. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία να διαβάζει ρεπορτάζ όπου τα κόμματα πηγαίνουν λίστες με υποψήφιους Υπουργούς ή Προέδρους ΔΣ ημικρατικών.

Twitter: @sotiris0110