Πρόεδρος: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Chevron, χωρίς οτιδήποτε ανακοινώσιμο

Χωρίς οτιδήποτε ανακοινώσιμο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο Έρευνας και Παραγωγής της Chevron για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Νοτίου Αμερικής Κλέιφ Νεφ, όσον αφορά το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Εξερχόμενοι από το Προεδρικό Μέγαρο, τόσο οι Κύπριοι αξιωματούχοι όσο και οι εκπρόσωποι της εταιρείας απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότιόταν υπάρχει κάτι να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, θα το πράξει. Ερωτηθείς πώς ήταν η συνάντηση, αρκέστηκε να πει: «μια χαρά η συνάντηση, όταν υπάρχει κάτι να ανακοινώσουμε θα το κάνουμε».

Advertisement

«Είναι ευαίσθητες εποχές αφήστε μας να το χειριστούμε. Θα έχουμε ανακοινώσεις σύντομα», είπε.

Η κοινοπραξία Chevron μαζί με την Shell Plc και την ισραηλινή Newmed Energy LP είχαν καταθέσει για έγκριση επικαιροποιημένο πλάνο ανάπτυξης της «Αφροδίτη» στην Κυβέρνηση, το οποίο προνοούσε τη σύνδεση του κοιτάσματος με υποδομές υγροποίησης στην Αίγυπτο μέσω υποθαλάσσιου αγωγού. Τo επικαιροποιημένο σχέδιο απορρίφθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου, με τη σύμβαση να προνοεί 30 ημέρες διαπραγμάτευσης για επίλυση της διαφοράς. Η περίοδος διαπραγμάτευσης είχε παραταθεί για άλλες 30 ημέρες με καταληκτικό χρονοδιάγραμμα την 5η Νοεμβρίου. Μετά τη συνάντηση δεν διευκρινίστηκε κατά πόσο θα δοθεί νέα παράταση στη διαπραγμάτευση.