ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΨΗΦΙΣΑ για όλους, είχα συγκεκριμένη άποψη»

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, ενώ ερωτηθείς αν ψήφισε υποψήφιους για όλες τις θέσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «ψήφισα για όλους, είχα συγκεκριμένη άποψη».

Να συμμετάσχουν μαζικά στις διπλές εκλογές της Κυριακής κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προσήλθε το πρωί στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ψήφισε γρήγορα, είπε πως «ξέρω τι θέλω», ενώ ερωτηθείς αν ψήφισε υποψήφιους για όλες τις θέσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «ψήφισα για όλους, είχα συγκεκριμένη άποψη».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στις εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές καθώς, όπως είπε, τα αποτελέσματά τους θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό θέματα που άπτονται της καθημερινότητας (τοπική αυτοδιοίκηση) αλλά και θα αναδείξουν τους εκπροσώπους της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Ευρώπη είναι για εμάς ο πιο σημαντικός χώρος, θέλουμε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχουμε έναν ισχυρό λόγο και ρόλο για όλα αυτά που συζητούνται και αποφασίζονται και τα οποία επηρεάζουν άμεσα τη χώρα μας», σημείωσε σχετικά, εκφράζοντας εκ νέου την ελπίδα για μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων, ειδικότερα των νέων, στην εκλογική διαδικασία, σε μια γιορτή, όπως την αποκάλεσε, της δημοκρατίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι απόλυτα σεβαστά. Πρόσθεσε πως από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα.

Σε παρατήρηση ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως όπως έχει διαμορφωθεί το νέο σύστημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί αυτό να μη λειτουργήσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχει ενώπιόν μας μια μεταρρύθμιση που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων και ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα. Πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία είναι «ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ενδεχόμενες προκλήσεις, και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και σε αλλαγές».

«Το μήνυμα σήμερα είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις πολύ πιο αυξημένες αρμοδιότητες έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Άρα, επηρεάζει τον κάθε ένα και την κάθε μια από εμάς και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ