Πρόεδρος ΕΛΚ: ”Μεγάλος Πολιτικός – Μεγάλος Ευρωπαίος ο Γλαύκος Κληρίδης”

«Είναι με μεγάλη θλίψη που έχω μάθει το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη», ανέφερε.

«Ο ιδρυτής του Δημοκρατικού Συναγερμού εξελέγη πρόεδρος της Κύπρου το 1993 με ένα στόχο στο μυαλό: την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένας συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος και καταλάβαινε ότι η ένταξη στην ΕΕ δεν θα ήταν μόνο μια άγκυρα σταθερότητας για την Κύπρο, αλλά ότι θα προωθούσε επίσης τη διαδικασία επανένωσης του νησιού και τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής. Χάρη στην πολιτική ικανότητα του Κληρίδη, η Κύπρος εντάχθηκε τελικά στην ΕΕ το 2004», ανέφερε.

Προσθέτει ότι, κατά τη διάρκεια της δεκαετούς προεδρίας του Γλαύκου Κληρίδη, ο ΔΗΣΥ έγινε μέλος του ΕΛΚ και ο Γλαύκος Κληρίδης συμμετείχε ενεργά και τακτικά στις Συνόδους Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΕΛΚ.

Αναφέρει επίσης ότι ίδρυσε το Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, το οποίο ήταν μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές ομάδες προβληματισμού που εντάχθηκε στο «Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών» του ΕΛΚ.

«Εκ μέρους ολόκληρης της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλους τους Κύπριους», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ