Πρόγραμμα «REACT» της Κωτσόβολος: «Μαζί, για έναν Καλύτερο Κόσμο!»

Κάθε πράξη που μοιάζει μικρή, μπορεί να είναι μία αντίδραση με μεγάλη επιρροή σε έναν άνθρωπο, μία ομάδα, μία χώρα. Σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Κωτσόβολος, έχοντας τοποθετήσει στο επίκεντρο εδώ και χρόνια, τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, παρουσιάζει το REACT, το νέο ESG (Environmental, Social and Governance) πρόγραμμά της, μέσα από το οποίο μας καλεί να αντιδράσουμε σε όσα βλάπτουν τον κόσμο και μαζί, να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Όλη η φιλοσοφία του REACT περικλείεται σε μία απλή αλήθεια: Κάθε πράξη, που μοιάζει μικρή, μπορεί να είναι μία αντίδραση με μεγάλη επιρροή σε έναν άνθρωπο, μία ομάδα, μία χώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάτι φαινομενικά απλό, όπως για παράδειγμα το πέταγμα μίας πεταλούδας, μπορεί να «ταρακουνήσει τα νερά», να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή απ’ όση μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και η Κωτσόβολος. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα REACT.

Τί σημαίνει όμως στην πράξη το REACT για την Κωτσόβολος

Παρακάτω κάποιες από τις κυριότερες πρωτοβουλίες-προγράμματα της εταιρείας, οι οποίες ενσωματώνονται στην ESG Στρατηγική της.

REACT για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, και τα τρία καταστήματα της Κωτσόβολος σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, λειτουργούν ως σταθμοί ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών.

Δείτε περισσότερα για τις πράσινες πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της Κωτσόβολος που μπορείς να κάνεις κι εσύ «REACT» ΕΔΩ.

REACT για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κωτσόβολος ενδυναμώνει καθημερινά όλους τους ανθρώπους με δράσεις που στοχεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια», εξασφαλίζει ίση πρόσβαση στην τεχνολογία. Γι’ αυτό και τα 3 καταστήματά της στην Κύπρο είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, διαθέτουν εκπαιδευμένο προσωπικό και προϊόντα με υποστηρικτικές τεχνολογίες για ΑμεΑ.

Παράλληλα, διοργανώνει εθελοντικές δράσεις, όπως την Ημέρα Καλής Πράξης, έχοντας πραγματοποιήσει  εθελοντικές αιμοδοσίες σε Λευκωσία και Λεμεσό, με εθελοντές ανθρώπους της εταιρείας, που συνέβαλαν στη μεγάλη ανάγκη κάλυψης φιαλών.

Ακόμη, στηρίζει έμπρακτα το έργο Οργανισμών, όπως την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και το δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, απαντώντας με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στα αιτήματα της Κυπριακής κοινωνίας.

Δείτε περισσότερα για τις CSR δράσεις της Κωτσόβολος, κάνοντας κλικ εδώ.

REACT για τον ΑΝΘΡΩΠΟ

Θέτοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους της, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου η συνεχής εκπαίδευση, οι ευκαιρίες εξέλιξης, η συμπερίληψη, η φροντίδα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τον πρώτο λόγο. Γι’ αυτό και έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και φροντίζει να  παρέχει διαρκώς προγράμματα φυσικής, ψυχικής και οικονομικής ενδυνάμωσης στους ανθρώπους της.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από εμάς τους ίδιους και ενσωματώνοντας ως εταιρεία πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο λειτουργικό μας μοντέλο, καλούμε τον κόσμο να κάνει “REACT” μαζί μας, δημιουργώντας ένα «κύμα» αντιδράσεων που θα αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

REACT.

Μαζί, για έναν καλύτερο κόσμο.

#REACTforabetterworld

Δείτε εδώ το εισαγωγικό βίντεο του REACT και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, κάνοντας κλικ εδώ: https://react.kotsovolos.gr/

***

Για περισσότερα νέα της εταιρείας επισκεφθείτε την εταιρική μας σελίδα: https://corporate.kotsovolos.gr/