Πρώην αστυνομικός έφτιαχνε και πωλούσε κροτίδες στη Λεμεσό!

 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τα τελευταία χρόνια αρκετές περιουσίες καταστράφηκαν στην Κύπρο, αλλά και παιδιά τραυματίστηκαν, από χρήση κροτίδων, κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι προερχόταν από Κυπριακό εργαστήρι. 

Συγκεκριμένα η αστυνομία, πριν από την ανακάλυψη του παράνομου εργαστηρίου στη Λεμεσό, πίστευε ότι οι εκατοντάδες κροτίδες που βρισκόντουσαν κατά καιρούς προέρχονταν από τα κατεχόμενα. 

Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» κατά τη σύγκριση των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από τις σκηνές πρόσφατων εγκληματικών ενεργειών, το υλικό με το οποίο ήταν κατασκευασμένες οι κροτίδες ήταν παρόμοιο με αυτό που βρέθηκε στην κατοχή του πρώην αστυνομικού.  


Διαβάστε επίσης:  Υπό κράτηση 56χρονος που έφερε 2000 κροτίδες από τα κατεχόμενα


Ο ύποπτος χθες μαζί με τη 26χρονη Βιετναμέζα βοηθό του οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ημερη προσωποκράτηση τους. Ο 57χρονος, αν και ομολόγησε την κατοχή και κατασκευή κροτίδων, διαφώνησε με την απόφαση, τονίζοντας ότι καθ’όλη την διάρκεια που υπηρετούσε στο αστυνομικό σώμα ήταν σωστός, πιστός και αδιάφθορος. Ο πρώην αστυνομικός δικαιολόγησε μάλιστα την πράξη του, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να ασχοληθεί με δημιουργία κροτίδων για να τα βγάλει πέρα τώρα στις δύσκολες μέρες της κρίσης. 

Η εκρηκτική ύλη που βρέθηκε και στο εργαστήρι αλλά και στις οικίες των δύο υπόπτων, καταστράφηκαν.