Προκηρύχθηκε ανοικτός διαγωνισμός για διαμόρφωση κυκλικού κόμβου Δερύνειας – Παραλιμνίου

Ο Δήμος Δερύνειας προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου Δερύνειας – Παραλιμνίου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ο κυκλικός κόμβος προέκυψε από το Πολεοδομικό Έργο διαμόρφωσης και διαπλάτυνσης των Λεωφόρων Ελευθερίας στη Δερύνεια και 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι. Είναι έκτασης 6700 τετραγωνικών μέτρων και εντάσσεται κατά 78% στον Δήμο Δερύνειας και 22% στον Δήμο Παραλιμνίου».

Προστίθεται ότι «με πρωτοβουλία του Δήμου Δερύνειας συστάθηκε Επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους από τις δυο τοπικές αρχές για την διαμόρφωση του κόμβου και ανατέθηκε σε ομάδα μηχανικών και ηλεκτρολόγο μηχανικό που κατάγονται από τους δύο Δήμους να υποβάλουν την πρόταση τους».

Σημειώνεται ότι «το έργο συμβολίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της περιοχής και περιλαμβάνει την κεντρική μεταλλική κατασκευή, την τοπιοτέχνηση των σημείων πρασίνου με τοποθέτηση 7 χιλιάδων περίπου φυτών και ειδικό φωτισμό, δίδοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα μέρα και νύχτα. Ο κυκλικός κόμβος βρίσκεται σε κομβικό σημείο με κατευθύνσεις προς τους τέσσερις γειτονικούς Δήμους, Δερύνειας, Παραλιμνίου, Σωτήρας και Αμμοχώστου».

Το έργο έχει κοστολογηθεί στις 250 χιλιάδες ευρώ, τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου ενώ υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ