Προκρίνουν PCR για επιστροφή φοιτητών με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια

Ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση θα βρεθεί η απόφαση της χθεσινής συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε από τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσο Χριστοφίδη και τον Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Παναγιώτη Ζαφείρη για την επιστροφή των φοιτητών με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια με επίδειξη  αρνητικού PCR.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε πως στην τελευταία της συνεδρία η Σύγκλητος στάθηκε σε πέντε σημεία σχετικά με την επιστροφή των φοιτητών.

«Πρώτο αποφασίστηκε η ενθάρρυνση του εμβολιασμού τόσο στο προσωπικό όσο και τους στους φοιτητές. Γ΄αυτό είχαμε ήδη δύο φορές κινητή μονάδα εμβολιασμού στο Πανεπιστήμιο. Δεύτερο, η επιστροφή των φοιτητών με φυσική παρουσία. Τρίτο την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων. Τέταρτο να γίνονται έλεγχοι, όπως με PCR και τελευταίο την ενθάρρυνση μαθημάτων με την χρήση νέων τεχνολογιών», είπε.

Σε ερώτηση εάν η απόφαση αυτή θα επιφέρει οικονομική επιβάρυνση στους φοιτητές ο κος Ζαφείρης είπε πως, «όποια επιλογή και να υπήρχε θα υπήρξε κάποιο κόστος αλλά με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ασφάλεια παρουσίας με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια. Είναι μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος. Υπάρχει και μια εναλλακτική που αυτή είναι ο εμβολιασμός».

πηγή: SIGMALIVE