Πρόσκληση Τατάρ προς Βασιλιά Κάρολo για επίσκεψη στο Golden Sands του Βαρωσίου

«Ο Βασιλιάς Κάρολος προσκλήθηκε να επισκεφθεί το πρώτο ξενοδοχείο επτά αστέρων στον κόσμο – που θεωρείται ότι ανήκει στη Βασιλική Οικογένεια – από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ», σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Express.
«Η πρόσκληση στον Βασιλιά Κάρολο ήρθε λίγο πριν από τις Προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία στο ελληνοκυπριακό νότιο τμήμα του νησιού στις 5 Φεβρουαρίου με τη μελλοντική επανένωση με την ΤΔΒΚ στην κορυφή της ατζέντας», σημειώνεται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τατάρ θεωρεί την επανένωση πλέον «απολύτως αδύνατη» και θέλει ο νικητής των εκλογών «στο νότο» και στον υπόλοιπο κόσμο με επικεφαλής τη Βρετανία να αναγνωρίσει την κυριαρχία του ψευδοκράτους ως μέρος μιας «λύσης δύο κρατών» για τον τερματισμό της 60χρονης κρίσης.
Κατηγόρησε μάλιστα το Ηνωμένο Βασίλειο ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ελευθερίες του Brexit για να μεσολαβήσει για «μια δίκαιη λύση».
Σημειώνεται πως ο Τατάρ, ο οποίος πήγε στο Jesus College στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και εργάστηκε στη Βρετανία, τρέφει «μια βαθιά αγάπη» για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μιλώντας για την πληγή του για την απουσία πρόσκλησης στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, επεσήμανε ότι η αμηχανία δεν ήταν μόνο για τον ίδιο και την «ΤΔΒΚ» αλλά και για περίπου 300.000 Τουρκοκύπριους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που ήταν υπήκοοι της βασίλισσας. .
«Μίλησα με τον Ύπατο Αρμοστή και όταν πήγε να μάθει τι συμβαίνει, μου είπε ότι δεν ήμουν καλεσμένος. Απογοητεύτηκα. Ένας Ελληνοκύπριος δεν μπορεί να εκπροσωπεί εμένα και τους Τουρκοκύπριους», είπε ο Τατάρ.
Όμως πρότεινε ότι ο νέος Βασιλιάς θα μπορούσε να επισκεφθεί το πρώτο ξενοδοχείο επτά αστέρων στον κόσμο, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να εξακολουθεί να είναι ιδιοκτησία της βασιλικής οικογένειας.
Μιλώντας για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να επαναφέρει τη ζωή στην πόλη-φάντασμα στο Βαρώσι, σημείωσε: «Η βασίλισσα είχε το ξενοδοχείο εκεί που ανήκε στη βασιλική οικογένεια. Ίσως λοιπόν μπορέσουν να έρθουν και να το επιστρέψουν πίσω στον Βασιλιά.
«Ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να έρθει κι εδώ αν το επιθυμεί», είπε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η  πρόσκληση αφορά το μυστηριώδες ξενοδοχείο Golden Sands, το οποίο βρίσκεται εντός της περίκλειστης περιοχής Βαρωσίου.
Το Golden Sands ήταν το πρώτο ξενοδοχείο επτά αστέρων στον κόσμο και είχε πέντε χρόνια κρατήσεων όταν άνοιξε το 1974 πριν αναγκαστεί να κλείσει με την υπόλοιπη πόλη μόλις τρεις μήνες μετά την πρώτη άφιξη των επισκεπτών. Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση του Τουριστικού Συγκροτήματος Golden Sands θα γινόταν από την Κυπριακή Δημοκρατία, τις Κυπριακές Αερογραμμές (Cyprus Airways) και τις Βρετανικές Αερογραμμές (British Airways). Θα το λειτουργούσε ο βρετανικός ξενοδοχειακός Οργανισμός Trust Houses Forte, με μακροχρόνια ενοικίαση.

Το θέρετρο περιλάμβανε επίσης ένα παραθαλάσσιο σπίτι της θρυλικής Σοφίας Λόρεν και ήταν αγαπημένος προορισμός διακοπών της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, του Ρίτσαρντ Μπάρτον, της Ρακέλ Γουέλς και της Μπριζίτ Μπαρντό.

πηγή: SIGMALIVE