Προσπάθησαν να ξεγελάσουν άλλα 8 άτομα με το κόλπο των επεμβάσεων σε συγγενείς

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές για τις υποθέσεις απάτης και εξασφάλισης χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, όταν οι δράστες προσποιούνται τους γιατρούς και ξεγελούν ηλικιωμένους.

Την Παρασκευή έπεσε θύμα 79χρονη και την Δευτέρα 76χρονη. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανάφερε ότι τη Δευτέρα είχαμε άλλες δύο απόπειρες, ενώ άλλες έξι απόπειρες την Τρίτη.

Την Τρίτη έγινε επιχείρηση για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών χωρίς όμως να γίνει κατορθωτό. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τις απάτες, γίνονται όμως επιχειρήσεις για εντοπισμό των δραστών, επισημαίνοντας την σημασία της συμβολής των πολιτών.

Ο τρόπος δράσης των δραστών της πιο πάνω υπόθεσης, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται στη χώρα μας. Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς, συνήθως με ηλικιωμένα άτομα και τους αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση. Για το σκοπό αυτό ζητείται από το υποψήφιο θύμα να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με αφορμή και τα νέα περιστατικά, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.

πηγή: alphanews.live