Προσπαθούν να τα βρουν γιατροί – Υπουργείο Υγείας

Έγγραφο με τις τοποθετήσεις του Υπουργείου Υγείας, για το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης στα δημόσια νοσηλευτήρια θα παραδώσει το ίδιο το Υπουργείο Υγείας στην ΠΑΣΥΚΙ και στους εκπροσώπους των κυβερνητικών ιατρών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥΔΥ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Κληθείς, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, να σχολιάσει τις εξαγγελίες της ΠΑΣΥΚΙ για απεργιακά μέτρα,  ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ότι ο διάλογος  θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ανέφερε ότι στις 30 Οκτωβρίου δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί συνειδητά με εποικοδομητικό τρόπο προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα, πράγμα το οποίο, όπως τόνισε, έπραξε και συνεχίζει να πράττει.

Σημείωσε δε πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες των κυβερνητικών ιατρών για τον σκοπό αυτό.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για απεργιακά μέτρα σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις της, ο δρ Πετρίδης επισήμανε  ότι ένας διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται με προειλημμένες αποφάσεις.

«Εμείς», κατέληξε, «θεωρούμε ότι, με καλή θέληση και διάλογο, μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτές λύσεις».

Συνάντηση Υπ. Υγείας με Γιώργο Λιλλήκα

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, με τον οποίο συζήτησε το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πολλές από τις θέσεις της Συμμαχίας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή  του ΓεΣΥ ταυτίζονται με αυτές του Υπουργείου Υγείας. 

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Πολιτεία συντάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις για  εφαρμογή του ΓεΣΥ, τονίζοντας ότι η λειτουργία του τοποθετείται περί τα τέλη του 2015 με αρχές του 2016.

Ανέφερε, ωστόσο, πως υπάρχουν αρκετά ζητήματα τα οποία παραμένουν ανοικτά και στα οποία πρέπει να δοθούν λύσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως για την εφαρμογή του ΓεΣΥ απαιτείται κοινωνική σύνεση και συνοχή, γεγονός που επιβάλλει, όπως ανέφερε, τη συνεργασία του Υπουργείου με όλους τους κομματικούς χώρους.  

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών σημείωσε πως η άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ αποτελεί πάγια θέση της Συμμαχίας, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση της προσφοράς των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Μετά από δώδεκα χρόνια και δαπάνες αρκετών εκατομμυρίων θεωρούμε πως έφθασε η ώρα της εφαρμογής του», ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, εκφράζοντας, τέλος, την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας παραμένει προσηλωμένος στον στόχο της εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας.  

Πηγή: KYΠΕ