Πρόταση συνεργασίας ΡΙΚ στα ιδιωτικά κανάλια

Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων του ΡΙΚ για τη νέα περίοδο 2012 – 2013 τονίστηκε ότι το Ίδρυμα συνεχίζει να επιτελεί με επιτυχία τους στόχους του, υπηρετώντας με συνέπεια το τρίπτυχο ενημέρωση-πολιτισμός-ψυχαγωγία παρά τους λιγότερους οικονομικούς πόρους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους κάλεσε σε συνεργασία τα ιδιωτικά κανάλια για σκοπούς εξοικονόμησης πόρων, προτείνοντας όπως σε στατικές καλύψεις γεγονότων βρίσκεται ένα τηλεοπτικό συνεργείο, που να εξυπηρετεί όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Κάλεσε, επίσης, τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να δώσουν στο ΡΙΚ παλιές επιτυχημένες παραγωγές τους, οι οποίες με το σήμα του σταθμού που τις ετοίμασε, θα περιληφθούν στο δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ και να προσφέρονται στους απόδημους του εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μάκης Συμεού ανέφερε ότι παρά την οικονομική κρίση το ΡΙΚ δεν λυγίζει και με λιγότερους πόρους παράγει και θα παράγει περισσότερα προσφέροντας στον τηλεθεατή και ακροατή.

Σημείωσε ότι στόχος είναι «με λιγότερα χρήματα να αυξήσουμε την προσφορά μας και να βελτιώσουμε την υπηρεσία που προσφέρουμε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο».

Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε την έκκληση προς την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να δοθεί στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κατοχύρωση συγκεκριμένου ύψους της κρατικής χορηγίας με ένα ορίζοντα τριών χρόνων, ούτως ώστε το ΡΙΚ να μπορεί να προγραμματίσει τη δράση και ανάπτυξή του, υπενθυμίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ ενέκρινε πενταετές πρόγραμμα δράσης

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Προγραμμάτων Τηλεόρασης Γρηγόρης Μαλιώτης, αναφερόμενος στο νέο πλούσιο, όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα που ετοίμασε και παρουσιάζει φέτος η τηλεόραση του ΡΙΚ, είπε ότι παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, τη μείωση του προσωπικού και μέσων, το ΡΙΚ κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή τοπικών εκπομπών και να ανταποκριθεί στην αποστολή και τους στόχους του.

Ο κ. Μαλιώτης είπε επίσης ότι το Δορυφορικό Πρόγραμμα του ΡΙΚ παραμένει η σημαντικότερη γέφυρα επικοινωνίας με τον απανταχού κυπριακό ελληνισμό, προσθέτοντας πως μέσα από ένα αισθητά αναβαθμισμένο πρόγραμμα το Δορυφορικό Πρόγραμμα παραμένει σε ψηλή θέση στον κατάλογο προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης αναφέρθηκε ότι το ΡΙΚ άρχισε την αξιοποίηση των νέων εγκαταστάσεων του Αρχείου με τη μεταφορά μεγάλου μέρους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού αρχείου.

Έγινε επίσης ενημέρωση για το έργο “Ψηφιακός Ηρόδοτος” στο οποίο το ΡΙΚ είναι επικεφαλής εταίρος. Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα-Κύπρος” 2007-2013 με εταίρους τις Βιβλιοθήκες Μυτιλήνης και Μήθυμνας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση που υπέβαλε το ΡΙΚ για το έργο “Quo Vadis Europa”. Με χορηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνουν τηλεοπτικές παραγωγές, συζητήσεις, ρεπορτάζ και διάχυση μηνυμάτων που αφορούν τη δράση και τις αποφάσεις που λαμβάνει η Ευρωβουλή. 

Πηγή: ΚΥΠΕ