“Προχειρότητα και βιασύνη στο νομοσχέδιο των διορισμών”

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταδικάζει, σε ανακοίνωσή της, με τον πιο έντονο τρόπο την όλη προσπάθεια της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων, να περάσουν αυθαίρετα από τη Βουλή, το νομοσχέδιο για αλλαγή του τρόπου διορισμού στην εκπαίδευση από το 2018.

«Η βιασύνη, η προχειρότητα, τα κενά, οι ασάφειες στο νομοσχέδιο αλλά και στις δεσμεύσεις, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις ενέργειές τους απειλώντας να τινάξουν στον αέρα τη δημόσια εκπαίδευση. Οι βεβιασμένες διαδικασίες, η απουσία τεκμηρίωσης και επιστημονικότητας στις αποφάσεις τους, μας αφήνουν πλέον βέβαιους ότι εξυπηρετούνται αλλότρια συμφέροντα. Από την μια εκπληρώνονται πιθανές δεσμεύσεις προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και από την άλλη η Κυβέρνηση απαλλάσσεται από ένα «βραχνά» σε μια «νεκρά» περίοδο κατά την οποία τα σχολεία είναι κλειστά. Ταυτόχρονα, με την έναρξη της χρονιάς, ανοίγεται ο δρόμος για ένα νέο κτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση, με μια νέα πρόταση για Σχέδιο Αξιολόγησης κομμένο και ραμμένο στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές, τις πρακτικές του συνεχούς ανταγωνισμού», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι πανηγυρίζουν από τα χθες, «οι υπέρμαχοι των εξετάσεων και της υποτιθέμενης αλλαγής – «άνοιξης» για την εκπαίδευση, όπως τη χαρακτήρισε ο ΔΗΣΥ, αλλά αδυνατούν να εξηγήσουν με ποιο τρόπο θα επιλέγονται οι άριστοι, άξιοι και ικανοί μέσα από μία εξέταση».

«Με αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα και δυναμισμό θα συνεχίσουμε τη μάχη για να εξασφαλιστεί όλος ο κόσμος και για να δοθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα οι 700 μονιμοποιήσεις που παραχωρήθηκαν με γραπτή δέσμευση του Υπουργού. Δεν θα επιτρέψουμε να αφεθεί κανένας μόνος, θα δώσουμε συνέχεια στις μάχες, θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, τους άξιους και ικανούς συναδέλφους μας, που οδηγούνται προς θυματοποίηση από τις βιασύνες τους και τις προχειρότητες τους», καταλήγει.