Πρύτανης Ανοικτού: Σοβαρό το περιστατικό κυβερνοεπίθεσης-Θα πάρει εβδομάδες

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρύτανης Πέτρος Πασιαρδής, ο οποίος μίλησε για το περιστατικό.

Αρχικά ανέφερε ότι από χθες αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει σοβαρό περιστατικό κυβερνοεπίθεσης στο Πανεπιστήμιο. «Οι κεντρικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου δεν είναι προσβάσιμες μέχρι τη διερεύνηση του περιστατικού».

Συμπλήρωσε ότι μέχρι τώρα δεν γνωρίζουν τον βαθμό στον οποίο έχει επηρεαστεί το Πανεπιστήμιο. «Δημιουργήθηκε επιτροπή εσωτερικής διαχείρισης για αυτή την κρίση και προσπαθούμε να διαχειριστούμε το θέμα με τον καλύτερο τρόπο».

Διευκρίνισε ότι δεν παρέχεται πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου αλλά ούτε στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης η οποία είναι υπερεξουσία λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Ακόμη είπε ότι θα έχει σύσκεψη και εργάζονται εσωτερικά οι τεχνοκράτες για να δουν πως θα επαναφέρουν την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. «Δυστυχώς είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη και πριν λίγες βδομάδες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Λόγω της σοβαρότητα της κατάστασης θα είναι αργή η επαναφορά της λειτουργίας. Θα μας πάρει κάποιες εβδομάδες».

Ο κ. Πασιαρδής ανέφερε ότι έχουν καταρτίσει ένα πλάνο για άμεση επαναφορά της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. «Δυστυχώς τα θέματα αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρά».

πηγή: SIGMALIVE