ΠτΔ: Ενίσχυση πολιτικής για μηδενική ανοχή στην διαφθορά

Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κα Margareta Cederfelt και αντιπροσωπεία του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Νιόβη Παρισινού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς και η προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας εμπεδώνοντας το κράτος δικαίου στον τόπο μας.

1

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε την κα. Cederfelt για τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση της διαφθοράς, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση ενισχύει την πολιτική της για μηδενική ανοχή λαμβάνοντας μέτρα, διαμορφώνοντας νομοθετήματα πρόληψης και πάταξης του φαινομένου και καταρτίζοντας Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συγκροτημένου, ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης.

3

Μέσα από την έγκριση νομοθετημάτων και μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως είναι για παράδειγμα η  σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, έχει αρχίσει να ενδυναμώνεται το νομοθετικό πλαίσιο για πάταξη της διαφθοράς, ανέφερε ο Πρόεδρος.

πηγή: Offsite