ΠτΔ: “Κορυφαία πολιτική μας, η επένδυση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”

{loadposition ba_textlink}

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επένδυση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως κορυφαία πτυχή της πολιτικής της και αναπτύσσει μια σειρά από μέτρα που οδηγούν στην αναβάθμιση της, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ, που διάβασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, το ΤΕΠΑΚ έχει καταφέρει να αυτονομηθεί και να καθιερωθεί στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες της πολιτείας, σημειώνοντας παράλληλα την ακαδημαϊκή προσφορά του σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, σε ερευνητικά έργα, αλλά και την διεύρυνση που επέφερε με την παρουσία του, στους πνευματικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες της πόλης της Λεμεσού.

Η Κυβέρνηση, συνέχισε, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Πανεπιστημίου για κτηριακή ανάπτυξη, για διασφάλιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και για την ικανοποίηση των αναγκών στελέχωσης και υπέδειξε ότι «παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, γίνονται προσπάθειες ώστε η χρηματοδότηση του να παραμείνει σταθερή».

Παράλληλα, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Πολιτεία συμμερίζεται τους στόχους της πανεπιστημιακής κοινότητας για ίδρυση νέων σχολών, τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών από το ΤΕΠΑΚ και το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας του στόχου για έναρξη των αναπτυξιακών έργων στο Β’ Πόλο και τις επόμενες μέρες αναμένεται σύσκεψη της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής, η οποία θα πάρει οριστικές αποφάσεις «που θα δώσουν μόνιμη και ξεκάθαρη διευθέτηση στο ζήτημα αυτό».

«Η πανεπιστημιακή ανάπτυξη της Κύπρου αποτελεί για την Κυβέρνηση αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής της, ώστε ο τόπος μας να εξελιχθεί οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά», συνεχίζει στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας δε ότι «η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επένδυση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως κορυφαία πτυχή της πολιτικής της και αναπτύσσει μια σειρά από μέτρα που οδηγούν στην αναβάθμιση της».

Ο Υπουργός Παιδείας απένειμε σε δυο φοιτητές, για την ακαδημαϊκή αριστεία τους, το Α’ και Β’ βραβείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ ακολούθησαν βραβεία πρωτευσάντων φοιτητών κατά τμήμα/πτυχίο και απονομή διδακτορικών, μεταπτυχιακών τίτλων και πτυχίων για τμήματα της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Η τελετή αποφοίτηση του ΤΕΠΑΚ ολοκληρώνεται αύριο με την απονομή διδακτορικών, μεταπτυχιακών τίτλων και πτυχίων για τα τμήματα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

Φέτος αποφοιτούν από το ΤΕΠΑΚ 408 προπτυχιακοί φοιτητές από 10 Ακαδημαϊκά Τμήματα και 12 προγράμματα σπουδών. Αποφοιτούν επίσης, 206 μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και 8 Διδακτορικοί φοιτητές. Με την ολοκλήρωση της φετινής, όγδοης ακαδημαϊκής χρονιάς, η κοινότητα των αποφοίτων απαριθμεί 2370 μέλη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ