ΠτΔ: Ζήτησε ενημέρωση για Credit Suisse, ΑΤΑ και προσφυγικούς συνοικισμούς

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (16/3) σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠτΔ ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα, ανταλλάγησαν απόψεις και δόθηκαν και κατευθύνσεις για ΑΤΑ και στατικότητα κτιρίων σε προσφυγικούς συνοικισμούς, θέμα για το οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε και το σχέδιο που ετοιμάζει για να δοθεί λύση.

Επίσης, αναλύθηκε το θέμα του ταμείου για τους αξιόγραφους και κουρεμένους καταθέτες και το θέμα του ανεργιακού των τραπεζικών υπάλληλων που έφυγαν με το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Για το τελευταίο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο ο ΠτΔ όσο και ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκονται σε  επικοινωνία με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα της Ελβετικής Τράπεζας Credit Suisse, ο όποιος μετέφερε ότι είναι σε επαφή με τις κυπριακές τράπεζες που διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι εκτεθειμένες.

πηγή: SIGMALIVE