ΠΥΡΑ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΕ ΕΛΑΜ, έντονη αντιπαράθεση « Αυτό το ψήφισμα δε διχάζει δείχνει τη γύμνια ορισμένων»

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Αννίτας Δημητρίου, του Χρίστου Χρίστου και του Λίνδου Παπαγιάννη.

Αφορμή η στάση του ΕΛΑΜ για το ψήφισμα υιοθέτησης του «αναθεωρημένου Χάρτη των Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων για μια μη Ρατσιστική και χωρίς Αποκλεισμούς Κοινωνία».

Συγκρκριμένα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, χαρακτήρισε το ψήφισμα μανιφέστο λέγοντας, «δεν έχουμε καμία νομική υποχρέωση ως κοινοβούλιο να ψηφίσουμε το ψήφισμα, μανιφέστο μιας ομάδας περιθωριακής από πράσινους και κομμουνιστές».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, ανέφερε ότι: «σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, βρίσκεται στο 7% του πληθυσμού το ποσοστό των αιτητών ασύλου. Δεν είναι θεωρία του ΕΛΑΜ. Απ όσους αιτούνται άσυλο στην πατρίδα μας το 96% σύμφωνα με τα στοιχεία δεν έχει δικαίωμα καταχώρησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας. Η συζήτηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν μπορείτε ένα τόσο σοβαρό θέμα να το γυρίζετε από την ανάποδη και να παρουσιάζετε πρόβλημα αυτούς που αναφέρουν το πρόβλημα. Για όνομα του Θεού».

Άμεση ήταν η απάντηση της Προέδρου της Βουλής η οποία πήρε τον λόγο απαντώντας σε έντονο ύφος:

«δεν είχα σκοπό να μιλήσω αλλά πρέπει να υπερασπιστώ το Κοινοβούλιο, τους συναδέλφους και τη Δημοκρατία. Ο χάρτης που έχουμε μπροστά μας δεν αφορά το μεταναστευτικό με αυτό που ψηφίζουμε. Και αυτό το ζήτημα δεν διχάζει, τη γύμνια ορισμένων δείχνει, εδώ στον βωμό της Δημοκρατίας. Δεν έχουν νομική υποχρέωση είπαν αυτοί που δεν κατανοούν την σπουδαιότητα των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ξέρετε, τούτη η ανθρωπότητα πέρασε πολλά χρόνια και αιώνες για να μπορέσει να κατακτήσει αυτές τις συμβάσεις και αυτές τις διεθνείς πράξεις, τις οποίες κάποτε σε κάποια νομοσχέδια ονοματίζουμε σαν Ευαγγέλια και κορωνίδες. Αυτοί που δεν κατανοούν πόσο υπέφερε η ανθρωπότητα από απολυταρχικές ή φασιστικές προσεγγίσεις. Λέχθηκε πριν λίγο ότι αυτό το ψήφισμα ετοιμάστηκε από κάποιους περιθωριακούς. Αυτοί οι περιθωριακοί είναι οι συνάδελφοι μου, που υπηρετούν το Συμβούλιο της Ευρώπης και θα τους υπερασπιστώ ως Πρόεδρος του Σώματος και έχουν όνομα και επίθετο και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτούς…»

Δείτε πιο κάτω το σχετικό βίντεο:

Βιντεο από Hor Cyprus