ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΤΩΣΗ και ΠΕΡΑΣΜΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ, ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΚΟΝΗ στην ατμόσφαιρα

Έρχεται απότομη πτώση θερμοκρασίας και πέρασμα δυο χαμηλών βαρομετρικών στην Κύπρο.

Τι αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου

Ατμοσφαιρικές διαταραχές με λίγες βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα για αυτή την εβδομάδα-Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας, αναφέρει στο 24Η.

Η νέα εβδομάδα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου μέχρι Κυριακή 3 Μαρτίου θα έχει 2 περάσματα εξασθενημένων χαμηλών βαρομετρικών με τοπικές βροχές αλλά χωρίς να έχουμε κάτι αξιόλογο από θέμα ποσοτήτων όπως φαίνεται. Τοπικές βροχές Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και Σάββατο 2 Μαρτίου και ίσως πιο τοπικά στα ορεινά Κυριακή 3 Μαρτίου.

Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας εβδομάδας θα είναι η μεταφορά σκόνης από Αφρική σε αυξημένες ποσότητες στα ψηλά της ατμόσφαιρας ενώ προς το τέλος της εβδομάδας θα είναι και στα χαμηλά στρώματα στην επιφάνεια. Άρα οι όποιες βροχές παρατηρηθούν αυτήν την εβδομάδα θα συνοδεύονται με σκόνη δηλαδή λασποβροχές.

Θερμοκρασιακά θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Ξεκινά η αυριανή ημέρα με πτώση θερμοκρασίας και σε άνοδο από Τετάρτη με θερμό ρεύμα αέρα να έρχεται στην περιοχή μας μέχρι και Παρασκευή που συνεπάγεται υψηλές θερμοκρασίες. Σε πτώση ξανά το Σάββατο 2 Μαρτίου και σε άνοδο ξανά από Κυριακή 3 Μαρτίου.

 

ΜΧ