ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η/ΑΥΤΕΣ είναι οι τιμές των κρεάτων και λαχανικών μετά το μηδενικό ΦΠΑ σε υπεραγορές και κρεοπωλεία

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, κύριος Μάριος Δρουσιώτης

 

Ανάσα για τους καταναλωτές και ανακούφιση θα λέγαμε, αφού από την 1η Δεκεμβρίου, μπαίνουν σε εφαρμογή τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης με την εφαρμογή του μηδενικού ΦΠΑ σε κρέας και λαχανικά.

Σε δηλώσεις του στο 24Η, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, κύριος Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε πως η 1η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί η οικονομική ακόμη και τη πιο μικρή ελάφρυνση στον οικονομικό προϋπολογισμό των καταναλωτών. Όταν κάποιος είναι πιεσμένος οικονομικά ακόμα και τα πέντε σεντ μετράνε. Έστω και το 5% είναι καλοδεχούμενο και θα βοηθήσει τους καταναλωτές.

Πρόσθεσε ότι «Ειδικά για το αρνί, επειδή οι τιμές του έχουν αυξηθεί το τελευταίο δεκαήμερο, θα υπάρξει κόσμος όταν θα πάει να αγοράσει, θα διαμαρτυρηθεί διότι δεν θα βρει χαμηλότερες τιμές από αυτές που ίσχυαν πριν 15 μέρες. Όμως, ο καταναλωτής επωφελείται το 5%, ανεξάρτητα εάν αγοράζει την ίδια τιμή που αγόραζε πριν από 15 μέρες. Εάν δεν ήταν ο μηδενικός συντελεστής, θα το αγόραζε 5% πιο ακριβά από τη σημερινή τιμή του», τόνισε ο κύριος Δρουσιώτης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ οι τιμές αρνιού και χοιρινού:

Αρνί που πωλείται από ανεξάρτητα κρεοπωλεία:

– Χθές πωλείτο από €11,50-12,50 ευρώ το κιλό. Σημειώνεται οτι ήδη άρχισαν και πωλούνται και ελληνικά αρνάκια τα οποία φέτος τα εισαγώμενα είναι 50 σεντ πιο ακριβά από τα κυπριακά.
Οι σημερινές τιμές του στο αρνί όσον αφορά τα κρεοπωλεία κυμαίνονται από €10,95-€11,90 το κιλό.

Όσον αφορά το χοιρινό χθες πωλειτο από €6-€6,50 ευρώ, ενώ απο σήμερα κυμαίνεται στα €5,70-€6,20 το κιλό.

Το αρνί σε υπεραγορές είναι κατά μέσο όρο €1-€1,5 ευρώ, χαμηλότερο από τα ανεξάρτητα κρεοπωλεία.

Σημερινές τιμές αρνιού από €10,50-10,95

Χοιρινό: €0.30-€0.40 πιο χαμηλό από τις τιμές των κρεοπωλείων. Οι σημερινές τιμές του κυμαίνονται απο €5.70-€6.10 το κιλό.

Ο κύριος Δρουσιώτης επισήμανε πως στα λαχανικά δεν θα φανεί στον καταναλωτή η μείωση τους, γιατί αυξομειώνονται δυο φορές τη βδομάδα. «Όμως το 5% ότι και να συμβαίνει θα το απολαμβάνει έστω και αν δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως στον καταναλωτή».

«Θέλω να τονίσω ότι το 5%;είναι μια μικρή ανάσα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό του καταναλωτή.

Τι θα γίνει ενόψει γιορτών και τιμές στις γαλοπούλες 

«Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζουν να έρχονται στα σημεία πώλησης οι φρέσκιες γαλοπούλες όποτε θα επανέλθουμε για τιμές», ανέφερε στο 24Η ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.