ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ πτώση της θερμοκρασίας με βροχές, αποχωρεί η ζέστη, οι προβλέψεις του Τ. Ιεροδιακόνου

Και σήμερα πολύ θερμή η ημέρα/Αποχωρεί η ζέστη τις επόμενες μέρες  

Όλο το ρεπορτάζ στο 24Η/Τι αναφέρει ο κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου

Πολύ θερμός καιρός και σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου-Σταδιακή υποχώρηση του θερμού ρεύματος αέρα με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

Φαίνεται όμως να αρχίσει να αλλάζει ο καιρός σταδιακά από Παρασκευή με την υποχώρηση του θερμού ρεύματος αέρα και την θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση. Περίπου οι μέγιστες Παρασκευή μέχρι Κυριακή θα είναι μεταξύ 27-29 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 23-26 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 16-21 βαθμούς.

Επίσης Σάββατο και Κυριακή πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά ενώ υπάρχει η τάση περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα με την πιθανότητα να επηρεαστούμε από αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα με τοπικές εκδηλώσεις μπόρες ή καταιγίδες αλλά όχι σε όλο το νησί.

Καιρικές συνθήκες Τετάρτη 3 Απριλίου με αρκετή ηλιοφάνεια και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Βραδινές ώρες με λίγες τοπικές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 28 έως 32 βαθμούς στο εσωτερικό(πολύ πιο τοπικά έως και 33-34 βαθμούς) και μεταξύ 26-29 προς παράλιες περιοχές και πολύ πιο τοπικά στα δυτικά και ανατολικά παραθαλάσσια μεταξύ 25-26 βαθμούς. Στα ορεινά 19-24 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 18 βαθμούς).

Άνεμος ασθενές ρεύμα αέρα έως 3 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-19:00 όμως στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 4 μποφορ. Δυτικός-Βορειοδυτικός στα βόρεια-βορειοδυτικά και Νότιος-Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Βραδινές ώρες Βόρειος-Βορειοδυτικός άνεμος 2 έως 3 μποφόρ. Πέμπτη και Παρασκευή 4-5 Απριλίου μεσημέρι με απόγευμα στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά και έως 4 μποφόρ ενώ στα νότια παροδικά και έως 5 μποφόρ.

Η σκόνη παραμένει μέχρι και Παρασκευή 5 Απριλίου ενώ για πιο μετά υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να υποχωρήσει αλλά θα ενημερωθείτε σε επόμενα δελτία καιρού.

 

ΜΧ