ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η/ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ θα παραμείνουν τα καταστήματα ανοικτά, τι ισχύει για υπεραγορές και πότε θα είναι κλειστά

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων φέτος για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν τα μαγαζιά/ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο 24Η

Δεκέμβριος, ο μήνας των γιορτών, ο μήνας που τα καταστήματα και οι υπεραγορές έχουν την τιμητική τους.

Δώρα, τραπέζια, φαγοπότι, ετοιμασίες, ψώνια για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο λοιπόν ξεκινά και το 24Η, συγκέντρωσε όλο το ρεπορτάζ για το γιορτινό ωράριο των καταστημάτων ενόψει των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Η νομική λειτουργός κυρία Βιργινία Χρίστου, μιλώντας στο 24Η, εξήγησε πως το ωράριο των καταστημάτων δεν διαφοροποιείται στις γιορτές όπως είναι καθημερινά διαμορφωμένο, αν εξαιρέσουμε μόνο τις αργίες στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, ο Διευθυντής Τμήματος εργασιακών σχέσεων κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του ΚΕΒΕ, κύριος Αιμίλιος Μιχαήλ ανέφερε στο 24Η οτι το ωράριο των καταστημάτων, καταργήθηκε εδώ και χρόνια με απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου. «Είναι ευθύνη του κάθε καταστηματάρχη να αποφασίσει μέχρι τι ώρα θα έχει ανοικτή την επιχείρηση του. Δεν υπάρχει νόμος στην Κύπρο, το κάθε κατάστημα μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία και το 24ωρο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

«Όπως κάθε χρόνο αυτή τη Κυριακή θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα, για δυο συνεχόμενες εβδομάδες, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Όσοι δεν άνοιξαν θα ανοίξουν και η πλειοψηφία θα παραμείνει ανοικτή από αυτή την Κυριακή», ανέφερε ο κύριος Μιχαήλ.

Σημειώνεται οτι στις 24 Δεκεμβρίου την Παραμονή Χριστουγέννων θα λειτουργήσουν μέχρι τις 6 και στις 25-26 θα παραμείνουν κλειστά.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Εκτελεστικό Γραμματέα του Συνδέσμου υπεραγορών Κύπρου, κύριο Ανδρέα Χατζηαδάμου, όσον αφορά τη λειτουργία των υπεραγορών κατά την περίοδο των γιορτών ανέφερε: «Δεν διαφοροποιείται το ωράριο των υπεραγορών, καθώς τα τελευταία χρόνια εργάζονται με ένα διευρυμένο ωράριο. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση με το γιορτινό λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια οι υπεραγορές δουλεύουν και τις Κυριακές.

Στις 24 Δεκεμβρίου την παραμονή Χριστουγέννων οι υπεραγορές θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 6 το απόγευμα και κάποιες πιο αργά για να εξυπηρετήσουν το κοινό, ενώ όσον αφορά τις αργίες στις 25-26 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστές. Επίσης στις 1 και 2 Ιανουαρίου και 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνεια οι υπεραγορές θα είναι κλειστές.