ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: Η Κύπρια αισθητικός Ελένη Κρίγκου, προσφέρει εφ’ορου ζωής σε παιδιά, δωρεάν υπηρεσία microblading αποκατάστασης φρυδιού μετά από χημειοθεραπείες και αλωπεκία

Στο 24Η μίλησε η γνωστή και διακεκριμένη αισθητικός, brows artist και εκπαιδεύτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ φρυδιών, κυρία Ελένη Κρίγκου!

Η κυρία Κρίγκου με καταγωγή από τη Λεμεσό, βρίσκεται 22 χρόνια παρουσίας στο χώρο της ομορφιάς, και απο το 2018 πραγματοποιεί το όνειρο ζωής «που είχα πάντοτε, το να ασχολούμαι αποκλειστικά με τα φρύδια, «κάτι που αγαπώ ατελείωτα», όπως μας ανέφερε!

«Έτσι δημιούργησα το brows centre by Eleni Kringou. Πιστεύω ακράδαντα πως η εξειδίκευση σε ένα μόνο κομμάτι είναι το εισιτήριο για την επιτυχία.

Η κυρία Κρίγκου μιλώντας στο 24Η, ανέφερε πως παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια σε Κύπρο και εξωτερικό. «Ακολουθώς εκπαιδεύτηκα στο ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών σε διεθνείς ακαδημίες στη Σερβία και Ελλάδα».

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΝΑΔ.

«Πρόσφατα κυκλοφόρησα την δική μου συλλογή προϊόντων μακιγιάζ με ονομασία Eleni Kringou η οποία περιλαμβάνει τζελ φρυδιών για φιξάρισμα, μάσκαρα, μολύβια φρυδιών και ματ κραγιόν μαζί με μολύβι χειλιών. Όλα αδιάβροχα, πραγματικά μακράς διάρκειας και σε διάφορες αποχρώσεις».

Αξιοσημείωτο της δουλειάς της, της επαγγελματικής τις πείρας και σταδιοδρομίας αλλά και της μεγαλοψυχίας που τη διακατέχει ως άνθρωπος, η κυρία Κρίγκου προς η σε μια κίνηση ανθρωπιάς που μας έχει συγκινήσει ιδιαίτερα και αξίζει πολλά συγχαρητήρια και μπράβο: «Σε όλα τα παιδιά μέχρι 20 χρονών προσφέρω δωρέαν εφ’όρου ζωής, microblading για αποκατάσταση φρυδιών μετά από απώλεια τους λόγω αλωπεκίας ή μετά από χημειοθεραπείες με αντάλλαγμα το χαμόγελο τους».

Τι λέει για την Κύπρια γυναίκα και την περιποίηση των φρυδιών της 
«Στόχος μου ήταν να παροτρύνω την κύπρια γυναίκα κάθε ηλικίας να ασχοληθεί με τα φρύδια της καθώς η σημασία τους για το πρόσωπο είναι τεράστια, είναι καθοριστική, τονίζουν το βλέμμα, ορίζουν την έκφραση και δίνουν πιο νεανική, υγιή και φυσιολογική όψη.

Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνω πως οι γυναίκες από 10 χρονών μέχρι 80+ νοιάζονται για τα φρύδια τους όσο ποτέ άλλοτε! Καθημερινά ζητάνε σχηματισμό με τσιμπίδα, βαφές καθώς και ημιμόνιμες τεχνικές όπως το microblading και η σκίαση (shading). Έτσι με επισκέπτονται από όλες τις πόλεις προκειμένου να αποκτήσουν τα φρύδια που επιθυμούν!

Η τάση της μόδας στα φρύδια 
Η τάση της μόδας θέλει τα φρύδια να δείχνουν πιο φυσικά, πυκνά με ελαφρύ ανασήκωμα στις τρίχες, να έχουν μέτριο πάχος και να είναι καλοσχηματισμένα στις φυσικές αποχρώσεις της καθεμιάς.

Μικρές συμβουλές για τα φρύδια είναι:
– Να μην τα σκουπίζετε δυνατά σε πετσέτες ή χαρτομάντηλα μετά από πλύσιμο του προσώπου διότι οι τρίχες των φρυδιών είναι πολύ αδύναμες και εύκολα μετά τη τριβή μπορεί να πέσουν με κίνδυνο να μην ξαναφυτρώσουν.

– Εφαρμόστε συχνά castor oil (ρετσινόλαδο) από τα φαρμακεία για ενδυνάμωση των τριχών και βελτίωση της ποιότητας και του χρώματος.
– Αποφύγεται να τα βάφετε με σκληρά προϊόντα για να μην προκαλείται πτώση στις τρίχες, προτιμάτε μαλακά μολύβια φρυδιών ή σκιές.

– Ορισμένες προσωρινές, σύγχρονες μεθόδοι που αφήνουν τα φρύδια ανασηκωμένα ενδεχομένως να επηρεάσουν τις τρίχες δείχνοντας τα πιο αραιά με το πέρας του χρόνου.

– Για φρύδια αραιά, ακανόνιστα με υψομετρικές διαφορές και γενικά για βελτίωση και τελειοποίηση τους, συστήνονται οι ημιμόνιμες τεχνικές microblading ή σκίαση. Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών και με ορισμένες ενδείξεις και αντενδείξεις.

«H δημιουργία της ακαδημίας μου, Kringou Brows Academy, αποτελούσε το όραμα μου για να ενθαρρύνω και να εμπνεύσω νέους καλλιτέχνες να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον σύγχρονο κόσμο της ομορφιάς.

Ολόχρονα διοργανώνω σεμινάρια για εκμάθηση της τέχνης των φρυδιών. Επόμενος κύκλος μαθημάτων θα είναι τον προσεχή Ιούνιο. Τα τμήματα είναι σε μικρές ομάδες για καλύτερη εκμάθηση και απευθύνονται σε αισθητικούς, φοιτήτριες αισθητικής ή και σε άτομα που τώρα θέλουν κα ξεκινήσουν ή να αναβαθμίσουν την καριέρα τους ως τεχνίτες/ τεχνίτριες.

Με σλόγκαν #αγαπώ_φρύδια προχωράμε για ακόμη πιο όμορφα φρύδια».

Που μπορείτε να βρείτε την κυρία Ελένη Κρίγκου:

Facebook: Eleni Kringou/Eleni Kringou2

Facebook Page: Brows Centre By Eleni Kringou

Instagram: brows_centre_by_eleni_kringou

MX