ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: Η ΚΥΠΡΟΣ με θερμοκρασίες Αυγούστου, σκαρφαλώνει τους 37 βαθμούς, αυξημένη σκόνη

«Διήμερο υψηλών έως πολύ υψηλών θερμοκρασιών με σκόνη. Σε πτώση η θερμοκρασία απο Παρασκευή», αναφέρει στο 24Η ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος του weather forecast κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου

Δελτίο Καιρού-Πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και Πέμπτη-Αυξάνεται περαιτέρω και η σκόνη αλλά το πως θα εξελιχθεί διαβάστε στο δελτίο που σας παρουσιάζω!!!!

Έντονη μεταφορά σκόνης στον Ελλαδικό χώρο που έρχεται από Αφρική-Λιβύη. Είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά σκόνης στην Ελλάδα ενώ στην δική μας περιοχή μέχρι στιγμής υπάρχει σε ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας ενώ προς επιφάνεια είναι καλύτερη σχετικά η κατάσταση με τα ποσοστά σκόνης να είναι κάτω του ορίου ενώ παροδικά και τοπικά ξεπερνά ελαφρώς το όριο.

Όμως αναμένεται να ενταθεί η μεταφορά σκόνης στην δική μας περιοχή σταδιακά από βράδυ Τρίτης προς και κατά την διάρκεια της Τετάρτης σε ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας με την θολούρα να είναι πιο εμφανής και έντονη πιθανόν πέραν των 1200-1500 μέτρων υψόμετρο σε συνδυασμό με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα και τοπικά μέχρι και μέση ατμόσφαιρα.

Τετάρτη θα αυξηθούν μερικώς τα ποσοστά σκόνης και στην επιφάνεια αλλά πιθανολογώ ότι στην επιφάνεια δεν θα είναι σε υψηλά ποσοστά για αυτό και δεν θα βγάλω κάποια προειδοποίηση. Θα παρακολουθώ και θα σας ενημερώνω και αν χρειαστεί κάποια προειδοποίηση θα την δείτε στην σελίδα μου.

Στην ανώτερη ατμόσφαιρα μέχρι και Παρασκευή θα έχει σκόνη που κατά περιόδους θα είναι αυξημένη αφού Πέμπτη απόγευμα προς βράδυ αλλά και προς πρωινές ώρες Παρασκευής θα έχουμε πέρασμα αυξημένης σκόνης και αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Επίσης κατά την διάρκεια της Πέμπτης θα αυξηθούν περαιτέρω τα ποσοστά σκόνης και στην επιφάνεια απόγευμα και μετά σε σχέση με την Τετάρτη και αναλόγως μπορεί να βγει και κάποια προειδοποίηση. Πιθανότητα η σκόνη κρατάει μέχρι και τέλος της εβδομάδας.

Πολύ θερμό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας Τετάρτη και Πέμπτη με υψηλές θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής. Το πολύ θερμό ρεύμα αέρα παραμένει στην περιοχή μας μέχρι Πέμπτη αλλά θα είναι σε φάση που εκτοπίζεται ανατολικά.

Θα φανεί όμως πως θα εξελιχθεί ο καιρός με βάση την θερμοκρασία δηλαδή μέχρι που μπορεί να φτάσει διότι εκείνες τις ημέρες αναμένεται και αυξημένη μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα αλλά και νεφώσεων παροδικά αυξημένων που παίζουν σημαντικό ρόλο όσο αφορά την θερμοκρασία που συγκρατούν τον υδράργυρο για αυτό θα παραμείνω σε αυτές τις μέγιστες που έχω γράψει και θα σας ενημερώνω.

Από Πέμπτη 25 Απριλίου η θερμοκρασία θα έχει κάποια μικρή πτώση τοπικά λόγω νεφώσεων και σκόνης με αυτή την πτώση να συνεχίζεται Παρασκευή-Σάββατο αλλά παραμένουμε στο εσωτερικό κοντά στους 30 βαθμούς και πέραν των 23 βαθμών προς παραθαλάσσια και γενικά θα είμαστε πάνω της κανονικής. Οι Θερμοκρασίες πάνω της κανονικής πιθανόν όχι ιδιαίτερα υψηλές συνεχίζονται και τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και Πάσχα. Για βροχές υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο για αστάθεια την Μεγάλη Εβδομάδα 1-2 ημέρες αλλά τα όποια φαινόμενα να είναι τοπικού χαρακτήρα χωρίς να επηρεάζεται όλο το νησί.

Τετάρτη με ηλιοφάνεια αρχικά αλλά σταδιακά από νωρίς το μεσημέρι προς απόγευμα πέρασμα νεφώσεων στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα είναι αυξημένες. Τοπικά σε ορεινά και εσωτερικό νεφώσεις και στη μέση ατμόσφαιρα. Βραδινές ώρες νεφώσεις σε μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες. Εντείνεται περαιτέρω η μεταφορά σκόνης προς την περιοχή μας από Αφρική με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ποσοστά της σκόνης αρκετά πέραν των 600-700 μέτρων υψόμετρο όπου και θα επικρατεί θολούρα αλλά πέραν των 1200-1500 πιθανόν να είναι πιο έντονη η σκόνη.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνονται μεταξύ 32 έως 36 βαθμούς στο εσωτερικό μεταξύ 28-32 βαθμούς προς παραθαλάσσιες περιοχές. Στα ορεινά 25-31 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 24 βαθμούς). Ημιορεινά 31-34 βαθμούς.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 10:00-17:00. Βορειοανατολικός στα βόρεια-βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Νότιος-Νοτιοανατολικός. Βραδινές ώρες 2 έως 3 μποφόρ Ανατολικός-Βορειοανατολικός.

Πέμπτη με νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα που παροδικά θα είναι αυξημένες. Βραδινές ώρες νεφώσεις σε μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Εντείνεται περαιτέρω η μεταφορά σκόνης προς την περιοχή μας από Αφρική με αποτέλεσμα να αυξάνονται και άλλο τα ποσοστά της σκόνης αρκετά όπου και θα επικρατεί θολούρα. Σκόνη και στην επιφάνεια ίσως και σε υψηλά ποσοστά.

Μέγιστες θερμοκρασίες πιθανόν σε μερική πτώση και θα κυμαίνονται μεταξύ 31 έως 35 βαθμούς στο εσωτερικό μεταξύ 26-31 βαθμούς προς παραθαλάσσιες περιοχές. Στα ορεινά 24-29 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 23 βαθμούς). Ημιορεινά 29-32 βαθμούς. Θα δείξει τι ρόλο θα παίξουν οι νεφώσεις και η αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα.

MX