ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: «Ήρτε Πάσκα κατεβαίνω Ακάτζι», η πλατεία του χωριού θα γεμίσει παράδοση και γλέντι

Ετοιμαστείτε για το πιο τρελό πασχαλινό γλέντι στο χωριό Ακάκι, στην Επαρχία Λευκωσίας/Διήμερη διασκέδαση με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 

Το χωριό Ακάκι ετοιμάζεται και φέτος για το πολύ πλούσιο και πασχαλινό του εορταστικό πρόγραμμα του στην πλατεία του χωριού.

Ετοιμαστείτε μικροί και μεγάλοι να βιώσετε δυο ημέρες γεμάτες διασκέδαση, παράδοση, ήθη και έθιμα του τόπου μας, ατελείωτο παιχνίδι και φυσικά φαγοπότι.

Με σλόγκαν «Ήρτε Πάσκα κατεβαίνω Ακάτζι», λόγω και της περσινής επιτυχίας του τραγουδιού από τον Stone, η ομάδα Σερράχης σε συνεργασία με την κοινότητα του χωριού διοργανώνουν την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα εορταστικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και κληρώσεις με δώρα!

Σε δηλώσεις της στο 24Η, η  Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου Εταιρίας Ανάπτυξης Ακακίου Σερράχης, κυρία Παρασκευή Μακρυγιάννη Τσίγκη, μας ανέφερε τι να περιμένει ο κόσμος από το διήμερο γλέντι στο χωριό. Την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε τις γαϊδουροδρομίες στον ποταμό Σερράχης, στη πλατεία του χωριού μας σακουδρομίες, αυγοδρομίες, σχοινί, παραδοσιακά παιχνίδια, ενώ στη σκηνή ο κόσμος θα απολαύσει  μοντέρνες εκδοχές παιχνιδιών και διαγωνισμών όπως του γλυκού, της μπίρας, το γρηγορότερο μαχαίρι και πολλά άλλα.

«Επίσης την Κυριακή του Πάσχα η ερμηνεύτρια Μαρία Χαρούς θα μας διασκεδάσει με τα τραγούδια της, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρχει μουσικό συγκρότημα».

Το χωριό Ακάκι φημίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα του με την ομάδα του Σερράχη να έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο τις προετοιμασίες για το «καλύτερο αποτέλεσμα», όπως μας ανάφερε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Από τα παλιά χρόνια το χωριό ασχολείται με τα άλογα, είναι παράδοση σε αυτό το ζώο και αν προσέξατε τα τελευταία δυο χρόνια στις διαφημίσεις μας είχαμε το ζώο αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί πως και την Δευτέρα του Πάσχα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν διαφορετικά αγώνα δρόμου, ένας  μικρος μαραθώνιος με τη συμμετοχή ανθρώπων και εκτός της κοινότητας Ακακίου καθώς και ένας αγώνας για παιδιά κάτω των 22 ετών.

Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα!

Ραντεβού λοιπόν στην Πλατεία του χωριού!

Μην το χάσεις!

Ώρα Έναρξης: 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες δες ΕΔΩ 

ΜΧ