ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΚΑΥΣΩΝΑΣ προ των πυλών, ΘΑ μας ΚΑΨΕΙ ΠΑΜΕ για 46αρι μέχρι το Σαββατοκύριακο

Αναλυτικά όλα όσα μεταδίδει ο γνωστός ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου του Weather Forecast 

«Ανεβαίνει αρκετά η θερμοκρασία και φλερτάρουμε με 45-46 βαθμούς στο εσωτερικό», λέει στο 24Η

Φαίνεται ότι φλερτάρουμε και πάλι με τους 45-46 βαθμούς στο κεντρικό τμήμα του νησιού σε εσωτερικό Παρασκευή και Σάββατο-Σε αισθητή πτώση η θερμοκρασία μέχρι Δευτέρα 17 Ιουνίου

Από Τρίτη 11 Ιουνίου ελαφρώς θερμό έως θερμό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να ευνοεί σε ανοδική πορεία του υδραργύρου με αποτέλεσμα να επανερχόμαστε στα 40αρια για ένα διάστημα 4 ίσως 5 ημερών. Από Τετάρτη και μετά και κυρίως Παρασκευή και Σάββατο πολύ θερμό ρεύμα αέρα θα μας επηρεάζει ώστε να φλερτάρουμε στο εσωτερικό με μέγιστες θερμοκρασίες έως 43-44 βαθμούς και ίσως έως 46 βαθμούς πιο τοπικά στο εσωτερικό.

Είναι πολύ θερμή η αέρια μάζα που μας έρχεται με τα δεδομένα αυτή την στιγμή λόγω και χαμηλής υγρασίας στο εσωτερικό να μην αποκλείονται θερμοκρασίες 45 έως και 46 βαθμούς σε πιο τοπικό επίπεδο Παρασκευή και Σάββατο. Στα παράλια οι μέγιστες αυτές τις 2 ημέρες μεταξύ 33-38 βαθμούς με 40αρια και σε ημιορεινές περιοχές. Θα εκδίδονται καθημερινά προειδοποιήσεις για πολύ υψηλές θερμοκρασίες για αυτό τις επόμενες ημέρες να είσαστε προσεχτικοί, να παρακολουθείται τις προειδοποιήσεις και να αποφεύγεται άσκοπες μετακινήσεις και εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.
Πολύ θερμό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει αρχικά την Ελλάδα με υψηλές έως πολύ υψηλές θερμοκρασίες με τις πολύ υψηλές πέραν και των 40 βαθμών σε κεντρική και νότια Ελλάδα. Αυτή η πολύ θερμή αέρια μάζα συνδυάζεται με μεταφορά σκόνης από Αφρική. Από Ελλάδα θα απλώνεται προς την Κύπρο αυτό το πολύ θερμό ρεύμα αέρα ώστε να μας επηρεάζει μέχρι το Σάββατο 15 Ιουνίου. Από Κυριακή 16 Ιουνίου θα ακολουθήσει πτωτική πορεία ο υδράργυρος σε αισθητά επίπεδα.
Από Τετάρτη στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα αρχίσει να παρατηρείται σκόνη που από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή περίπου 13-16 Ιουνίου θα παρατηρείται αραιή και σε χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας της περιοχής μας.

Τρίτη 11 Ιουνίου
Ελαφρώς θερμό έως θερμό ρεύμα αέρα αρχίζει και πάλι να προσεγγίζει την περιοχή μας ερχόμενο από Αφρική με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Καιρικές συνθήκες πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια που συνεχίζει να παραμένει με ηλιοφάνεια και απογευματινές ώρες. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο και θα είμαστε πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-38 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά και τοπικά έως 38-40 βαθμούς και μεταξύ 30-34 βαθμούς στις παράλιες περιοχές. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-36 βαθμούς. Προειδοποίηση υψηλής θερμοκρασίας κατηγορίας 1 στο εσωτερικό μεταξύ των ωρών 13:00-16:00 με τις μέγιστες στους 39-40 βαθμούς.

Άνεμος πρωινές ώρες διαφόρων διεθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ. Νωρίς το μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Βόρειος-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού Νότιος-Νοτιοδυτικός. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-21:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου
Θερμό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας ερχόμενο από Αφρική με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο. Καιρικές συνθήκες πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια που συνεχίζει να παραμένει με ηλιοφάνεια και απογευματινές ώρες. Όμως κατά τις μεσημεριανές ώρες χαμηλή νέφωση θα επηρεάζει βόρεια και νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα του νησιού. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο και θα είμαστε πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 36-40 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά και τοπικά έως 40-42 βαθμούς και μεταξύ 32-36 βαθμούς στις παράλιες περιοχές. Στα ορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς και έως 28 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 34-38 βαθμούς. Προειδοποίηση υψηλής θερμοκρασίας κατηγορίας 2 στο εσωτερικό μεταξύ των ωρών 13:00-16:00 με τις μέγιστες στους 40-42 βαθμούς.

Άνεμος πρωινές ώρες Βορειοανατολικός-Νοτιοανατολικός 2 έως 3 μποφόρ. Νωρίς το μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Νοτιοδυτικός στα δυτικά και νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού Νότιος-Νοτιοδυτικός. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 15:00-21:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ.

MX