ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η/ΚΑΜΕΡΕΣ/ΚΥΠΡΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ άλλες 66 συσκευές φωτοεπισήμανσης σε 23 τοποθεσίες, ψάχνουν λύσεις για πρόβλημα παραλαβής εξωδίκων

Σε δοκιμαστική περίοδο όλες οι κάμερες στην Λάρνακα/Πόσες σταθερές συσκευές και πόσες κινητές συσκευές λειτουργούν μέχρι σήμερα στην Κύπρο, όλο το ρεπορτάζ στο 24Η

Πολλοί είναι οι πολίτες που δεν λαμβάνουν τα εξώδικα πρόστιμα τους, όσον αφορά τις παραβάσεις που σημειώνονται καθημερινά στους δρόμους της Κύπρου.

Σε επικοινωνία μας που είχαμε με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρθηκαν οι λύσεις που σκέφτονται να πράξουν άμεσα το επόμενο διάστημα σε συνεργασία μαζί με τις αρχές.

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με την Αστυνομία μελετά διάφορους τρόπους επίλυσης του προβλήματος που αφορά στην επίδοση και παραλαβή των εξωδίκων από τους πολίτες, όπως τη διόρθωση και επικαιροποίηση των διευθύνσεων τους στις βάσεις δεδομένων, την αλλαγή της Νομοθεσίας για την αποστολή SMS, την επίδοση των εξωδίκων στα οδοφράγματα, αεροδρόμια και λιμάνια κ.α.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ 66 ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΦΩΤΟΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΕ 23 ΣΗΜΕΙΑ

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 24Η, σε αυτό το στάδιο υλοποιείται η δεύτερη φάση του έργου, όπου μέχρι την 3η Αυγούστου 2024, θα εγκατασταθούν και θα τεθούν σε λειτουργία επιπλέον 66 συσκευές φωτοεπισήμανσης σε 23 τοποθεσίες.

ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΛΑΡΝΑΚΑ

Σημειώνεται ότι όσον αφορά την Λάρνακα, αναμένεται στο επόμενο διάστημα, να παραληφθούν τα σημεία τα οποία εγκαταστάθηκαν στη Λάρνακα.

Μέχρι σήμερα, λειτουργούν 24 σταθερές συσκευές φωτοεπισήμανσης σε 7 σημεία στη Λευκωσία και Λεμεσό, όπως επίσης και 20 κινητές συσκευές Παγκύπρια.