ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ σε ΘΕΡΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, παραμένει η σκόνη, πότε υποχωρεί

Μπαίνουμε σε εβδομάδα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες/Θα αγγίξουμε τους 37 βαθμούς με τη σκόνη να παραμένει στην ατμόσφαιρα 

«Πιο θερμός καιρός Τρίτη και Τετάρτη ενώ μέχρι Παρασκευή πέφτει η θερμοκρασία και υποχωρεί η σκόνη», ανέφερε στο 24Η ο κύριος Ιαροδιακόνου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της εβδομάδας: 

Σε θερμή περίοδο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στην ατμόσφαιρα-Πτώση θερμοκρασίας και υποχώρηση σκόνης σταδιακά από Πέμπτη και περαιτέρω την Παρασκευή.

Ανέβασμα πιο θερμής αέριας μάζας ανηφορίζει από Αφρική αρχές της νέας εβδομάδας προς κεντρική Μεσόγειο που θα κινηθεί ανατολικά προς την Κύπρο Τρίτη και Τετάρτη αλλά λίγο πιο εξασθενημένη από το πως θα είναι σε κεντρική Μεσόγειο.

Πιο θερμό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη με μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό μεταξύ 33-36 βαθμών, στα παράλια μεταξύ 28-32 βαθμούς και μεταξύ 24-30 βαθμούς στα ορεινά. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα διατηρηθούν μέχρι Τετάρτη και οριακά μέχρι Πέμπτη.

Αναφέρω οριακά μέχρι Πέμπτη διότι από το απόγευμα θα εκτοπίζεται το πιο θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να ξεκινήσει να παρουσιάζει μερική πτώση που αυτή η πτώση συνεχίζεται και Παρασκευή-Σάββατο αλλά παραμένουμε όμως πάνω της κανονικής.

Σκόνη επηρεάζει την περιοχή κυρίως σε ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας για αυτό και παραμένει η θολούρα στην ατμόσφαιρα. Παραμένει μέχρι και Πέμπτη αλλά από Παρασκευή φαίνεται ότι θα αρχίσει να υποχωρεί και να μειώνονται τα ποσοστά με καλύτερη την ατμόσφαιρα Σάββατο και Κυριακή από θέμα σκόνης.

Καιρικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε αρκετές περιοχές, παροδικές τοπικές νεφώσεις και θολούρα λόγω σκόνης. Υπάρχει το ενδεχόμενο Τετάρτη 22 Μάιου για κάποιες τοπικές και περιορισμένες βροχές-μπόρες σε ορεινά-ημιορεινά και κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Τοπικού χαρακτήρα τα φαινόμενα και δεν επηρεάζεται όλο το νησί. Δεν αναμένεται κάτι οργανωμένο.

Ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ. Ενισχυμένο ρεύμα αέρα Παρασκευή 24 Μάιου που στα νότια παραθαλάσσια έως 5 ίσως και 6 μποφόρ.

Πολύ τοπικά στα ορεινά και εσωτερικό μπορεί να εκδηλωθεί κάποια βροχή-μπόρα αλλά δεν δείχνει κάτι ιδιαίτερο.

 

ΜΧ