ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ θερμοκρασίες ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ μας υποδέχεται ο Ιούνιος, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για 41 βαθμούς

Πάνω από 40 βαθμούς θα βιώσουμε τις επόμενες μέρες στο νησί μας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ερασιτέχνη μετεωρολόγου του Weather Forecast κυρίου Τάσου Ιεροδιακόνου, ο Ιούνιος προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα θερμός, ειδικά τις πρώτες μέρες.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

«Με θερμοκρασίες Ιουλίου-Αυγούστου η πρώτη εβδομάδα του Ιούνη», αναφέρει στο 24Η.

Μέχρι Παρασκευή 31 Μάιου με φυσιολογικές θερμοκρασίες δηλαδή κοντά στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές αλλά από το Σάββατο 1 Ιουνίου και μετά αυτό αλλάζει σημαντικά αφού θερμό ρεύμα αέρα θα ανεβάσει την θερμοκρασία για να αρχίσουμε να είμαστε πάνω της κανονικής με τις μέγιστες Σάββατο και Κυριακή μεταξύ 32-37 βαθμούς στο εσωτερικό, μεταξύ 28-31 βαθμούς στα παράλια και μεταξύ 21-28 βαθμούς στα ορεινά.

Όμως αναμένεται πιο θερμό ρεύμα αέρα να προσεγγίσει την περιοχή μας την επόμενη εβδομάδα με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο με τον υδράργυρο να φλερτάρει στο εσωτερικό μεταξύ 38-41 βαθμούς αναλόγως περιοχής. Στα παράλια μεταξύ 31-33 βαθμούς και στα ορεινά μεταξύ 26-32 βαθμούς. Θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής και θα επικρατεί θερμός καιρός.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για το διάστημα 1-7 Ιουνίου είναι γύρω στους 32-33 βαθμούς στο εσωτερικό άρα με τις θερμοκρασίες που φαίνονται θα είμαστε 7-9 βαθμούς πάνω της κανονικής. Στα παράλια οι κανονικές είναι 26-27 βαθμούς στα δυτικά και 28-30 βαθμούς στις υπόλοιπες παράλιες περιοχές άρα θα είμαστε 4-5 βαθμούς πάνω της κανονικής. Στα ορεινά είναι μεταξύ 20-26 βαθμούς οι κανονικές άρα θα είμαστε περίπου 6-7 βαθμούς πάνω της κανονικής.

Αυτό το θερμό έως πολύ θερμό διάστημα διατηρείται περίπου μέχρι και 7 Ιουνίου ενώ από 8 Ιουνίου φαίνεται να υποχωρεί το πολύ θερμό ρεύμα αέρα με αισθητή πτώση θερμοκρασίας πιθανόν 4-6 βαθμών αναλόγως περιοχής.

Ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα στα 3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ τέλος Μάιου και πρώτη εβδομάδα Ιουνίου. Εξαίρεση την Παρασκευή 31 Μάιου που παροδικά προς το απόγευμα στα νότια-νοτιοανατολικά έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ.

MX