ΡΙΚ: Παρέμβαση Υπουργείου Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα επιτρέψει να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι στο ΡΙΚ, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικές Διευθύνσεις των ημικρατικών οργανισμών θα πρέπει, πριν αποφασίζουν, να φροντίζουν οι αποφάσεις τους να είναι τεκμηριωμένες νομικά, οικονομικά και ηθικά».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ – ΣΕΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ ΟΗΟ – ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ -ΡΙΚ είχαν στείλει επιστολή στις 23 Μαρτίου, με την οποία χαρακτήριζαν ανεπίτρεπτο για οργανισμό δημοσίου δικαίου το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν οι μισθοί Μαρτίου στο προσωπικό του ιδρύματος λόγω καθυστέρησης στην «υποβολή του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στη Βουλή», η οποία «βαραίνει ξεκάθαρα την εργοδοτική πλευρά».

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, επιπλέον, το θέμα της καταβολής των μισθών Μαρτίου στο προσωπικό του ΡΙΚ περιπλέκεται περαιτέρω, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ έχουν δεσμευτεί με δικαστική απόφαση σε σχέση με την καταβολή αποζημιώσεων που έχουν επιδικαστεί σε υπόθεση αγωγής κατά του Ιδρύματος.