Ρομπέρτα Μέτσολα: Πιο ασφαλής η Κύπρος ακριβώς γιατί είναι μέλος της ΕΕ

Η Κύπρος είναι σήμερα πιο ασφαλής ακριβώς επειδή είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, ανέφερε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα σε γραπτή δήλωσή της στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της επετείου της Τουρκικής εισβολής και σε σχέση με τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ολόκληρη όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη. Η διαίρεση ενός κράτους μέλους της ΕΕ δεν είναι μόνο θέμα που αφορά την Κύπρο, αλλά Ευρωπαϊκό θέμα» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

«Από τότε που έγινε η ένταξη της στην ΕΕ το 2004, η Κύπρος είναι σήμερα μια πιο ασφαλής χώρα ακριβώς επειδή είναι μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας» τόνισε.

«Η Ευρώπη πρέπει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία που έχει στο να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Ο μόνος τρόπος να επανενωθεί το νησί της Κύπρου και ο λαός του είναι μέσω της επικοινωνίας, της διπλωματίας και της διαπραγμάτευσης» πρόσθεσε.

«Και ο μόνος δρόμος είναι προς ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», όπως προβλέπεται «υπό την αιγίδα της ειρηνευτικής διαδικασίας των ΗΕ και με τρόπο σύμφωνο με τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες» υπογράμμισε.

«Για αυτό, σε αυτή την επέτειο στεκόμαστε δίπλα από την Κύπρο, και ειλικρινά ελπίζω πως οι διαπραγματεύσεις για την επανένωση θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν σύντομα» κατέληξε.