Ρουσουνίδης: Στο 80% τα έσοδα σε σχέση με το 2019-Δυσκολότερο το 2023

Αισιοδοξία, υπό τις περιστάσεις και τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκαλεί η θετική πορεία του τουρισμού, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί τύποι» του Ράδιο Πρώτο ο κ. Ρουσουνίδης δήλωσε ότι συγκριτικά με το 2019, πριν την πανδημία του κορωνοϊού, που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον κυπριακό τουρισμό, με έσοδα 2,7 δις ευρώ και αφίξεις 4 εκατομμυρίων τουριστών, μέχρι στιγμής έχουμε καλύψει περίπου το 74% των αφίξεων και σχεδόν το 80% των εσόδων.

Αισιοδοξία προκαλεί και η κινητικότητα, που υπάρχει και οι κρατήσεις για τους επόμενους δύο μήνες. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ το 2023 θα είναι δυσκολότερη χρονιά από το 2022, καθώς θα είναι πολλές οι προκλήσεις, όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, το κόστος ενέργειας και η αύξηση ναύλων, που θα επηρεάσουν, στον υπέρτατο βαθμό, την αγοραστική δύναμη.

Φέτος, είπε, υπήρχε έντονη επιθυμία για ταξίδια, λόγω του εγκλεισμού, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και αρκετοί είχαν και αποταμιεύσεις.

πηγή: SIGMALIVE