Σε δυναμικά μέτρα προχωρούν και οι κυβερνητικοί γιατροί

{loadposition ba_textlink}

Ενα βήμα πριν την εξαγγελία δυναμικών μέτρων βρίσκεται η Συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών, (ΠΑΣΥΚΙ) εξαιτία της παρατηρούμενης καθυστέρησης αναφορικά με την έναρξη ενός δομημένου διαλόγου που έχει σαν στόχο την επίλυση των δεκάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος. Οπως έγκυρα πληροφορείται το 24h,το θέμα απασχόλησε πρόσφατη συνεδρία του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ, ενώ όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να είναι θέμα χρόνου η εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι κυβερνητικοί γιατροί σε σχετική επιστολή τους, απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση προς το Υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας ότι θα προχωρήσουν σε υλοποίηση των αποφάσεών τους εάν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου δεν αρχίσουν διαβουλεύσεις με στόχο την επίλυση των προβλημάτων. Μεταξύ άλλων οι γιατροί του δημοσίου, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την στάση του Υπουργείου αναφορικά με το θέμα επίλυσης των πολλαπλών εργασιακών προβλημάτων που επικρατούν στο δημόσιο τομέα της υγείας και επισημαίνουν ότι παρά τις υποσχέσεις και τα χρονοδιαγράμματα που τέθησαν, για την έναρξη ενός δομημένου διαλόγου, μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα.

Στη λήψη δυναμικών μέτρων αποφάσισαν να προχωρήσουν και τα Δ.Σ. των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ αν μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, δεν τροχιοδρομηθούν προς επίλυση τα διάφορα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Σε σχετική επιστολή τους, οι νοσηλευτές αναφέρονται στα προβλήματα που παρατηρούνται στο Τμήμα Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο ΝΑΜ ΙΙΙ καθώς και στα Τμήματα Αιμοκάθαρσης. Σε στασιμότητα, παραμένει όπως επισημαίνουν, και το θέμα της αποπαγοποίησης των κενών θέσεων (πρώτου διορισμού και προαγωγής),ενώ σχετικά με το καθεστώς εργοδότησης των εκτάκτων και της μετατροπής των συμβολαίων σε εαορίστου καθώς και της παράτυπης, όπως αναφέρουν, αποκοπής του 10% από τον μισθό τους, επισημαίνουν ότι «παρ’ όλο που δόθηκε υπόσχεση ότι εντός 2-3 εβδομάδων θα έδιναν απαντήσεις ,μετά τη συζήτησή του στη ΜΕΠ, έχουν περάσει 2 μήνες χωρίς καμία εξέλιξη. Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης το θέμα των αποζημιώσεων, του προσωπικού που εργάζεται σε «καθήκον αναμονής» καθώς και για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας στους Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας και επίδομα Σανατορίου στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπερούντα.