Σ.Ν.Πρακτόρων: “Aπαράδεκτα τα απεργιακά μέτρα του προσωπικού της Αρχής Λιμένων”

{loadposition ba_textlink}

Για κίνδυνο πλήρης κατάρρευσης του λιμανιού της Λεμεσού, από τα «συνεχιζόμενα απαράδεκτα και αδικαιολόγητα» απεργιακά μέτρα του προσωπικού της Αρχής Λιμένων που ανήκουν στις Συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΥΑΛΚ, ΣΥΠΑΛΚ και ΔΕΟΚ, κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, καλώντας όλους τους εμπλεκομένους να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη των συγκεκριμένων συντεχνιών απέχουν από κάθε υπερωριακή απασχόληση ενώ την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματίζουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, διαμαρτυρόμενα σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών .

Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων εκφράζει την ανησυχία του και από την εξαγγελία της πλοηγικής υπηρεσίας για επ’ αόριστον αποχή από κάθε εργασία, από αύριο Τρίτη, ωστόσο όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ από τον λιμενάρχη Γιώργο Ππούρο, οι πλοηγοί αποφάσισαν τελικά να άρουν τα απεργιακά μέτρα και να αρχίσουν διαβουλεύσεις με την εργοδοτική πλευρά.

Ο κ.Ππούρος εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι θα γίνει κατορθωτό, μέσα από το διάλογο, να μην πραγματοποιηθεί ούτε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου κάνει ύστατη έκκληση προς τις συντεχνίες του προσωπικού της Αρχής Λιμένων που απεργεί, να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να άρουν τα απεργιακά μέτρα, δίδοντας έτσι την ευκαιρία για συνέχιση των αναγκαίων διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματος τους για διασφάλιση των συμφερόντων τους στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού.

«Ο χειρότερος εχθρός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και ο εαυτός μας, γιατί με τα δικά μας σφάλματα, παραλείψεις και ετσιθελισμούς θα καταστρέψουμε ολοκληρωτικά την κότα με τα χρυσά αυγά, που είναι το λιμάνι Λεμεσού», σημειώνει ο Σύνδεσμος και καλεί όλους τους εμπλεκομένους να αποκαταστήσουν άμεσα την ομαλή λειτουργία του λιμανιού.

Πηγή: KYΠΕ