Σάλος με τον ξυλοδαρμό Κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς στην Ελλάδα

Τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη υποψήφιου διδάκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, λίγο μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, καταγγέλλει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Το όλο περιστατικό καταγράφηκε με κάμερες κινητών ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο και προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον φοιτητή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση «ενώ η πορεία έφτασε στο τέλος της και τα μπλοκ διαλύθηκαν η αστυνομία συνέχισε να ακολουθεί μέρος των διαδηλωτών που απομακρύνονταν. Στο μάτι έβαλαν έναν υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ ο οποίος κατευθυνόταν προς τα πανεπιστήμια πηγαίνοντας στη δουλειά του. Ενώ τον κυνήγησαν μέχρι τη ρωμαϊκή αγορά τον χτύπησαν βάναυσα ανοίγοντας του το κεφάλι. Κόσμος πέριξ της αγοράς παρακολούθησε το σκηνικό και είχε τα αντανακλαστικά να ξεκινήσει να μαγνητοσκοπεί».

Το συμβάν καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Όπως παραδοσιακά έχουμε δει, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν βλέπει την ώρα να ισοπεδώσει, μέσω της υποβάθμισης και της εμπορευματοποίησής τους, όσο το δυνατόν περισσότερα δημόσια κοινωνικά αγαθά και ανυπομονεί για τη θυσία τους στο βωμό του κέρδους, κι αυτό είναι κάτι που όλες και όλοι πια το γνωρίζουμε. Ωστόσο εμείς πιστεύουμε πως αυτό δεν αρκεί για να ξεδιψάσουν τις ιδεοληψίες τους. Αυτό καταδείχτηκε και σήμερα απ’ τις θηριωδίες στις οποίες επιδόθηκε η ΕΛΑΣ μετά το τέλος του σημερινού ειρηνικού και μαζικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του αντεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη.
Όπως φάνηκε, η ρίψη χημικών για να παρεμποδίσουν την είσοδο φοιτητών και φοιτητριών στο πανεπιστήμιο (!) δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει τη βία των κατασταλτικών δυνάμεων. Έτσι, η ΕΛΑΣ επιδόθηκε σε ακόμη ένα κρεσεντο καταστολής εκμεταλλευόμενη το πλήθος φοιτητών και φοιτητριών που βρίσκονταν πέριξ του πανεπιστημίου κι άρχιζε να διαλύεται προκειμένου να ξεφύγει απ’ τα ζημιογόνα αέρια. Πάνω στην αναταραχή, σύμφωνα με επίμαχο βίντεο ( https://www.youtube.com/watch?v=zJD9EQXg524… ) που αποδεικνύει τη φρικαλεότητα των πράξεών της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί έχουν χτυπήσει με βιαιότητα διδακτορικό φοιτητή του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ που πήγαινε εκείνη την ώρα… στο πανεπιστήμιο για την ερευνητική δουλειά του! Ο διδακτορικός φοιτητής που προσάγεται αιμόφυρτος, με την κατηγορία αντίστασης κατά της αρχής, χωρίς καμία βοήθεια από τις δυνάμεις “ασφαλείας” ζητά το λόγο για τον οποίο δέχτηκε αναίτια επίθεση. Οι ένστολοι τον περιπαίζουν λέγοντάς του πως δεν δέχτηκε επίθεση απ’ αυτούς, αλλά τραυματίστηκε μόνος του! Προφανώς οι μαρτυρίες των περαστικών που κατέγραψαν το περιστατικό καταρρίπτουν τους εμπαιγμούς της εγκληματικής ΕΛΑΣ.
Δυστυχώς για τη ΝΔ και τα σχέδιά της, εμείς δε σκοπεύουμε να συμβιβαστούμε με την δική τους κανονικότητα, μια κανονικότητα βίας και τρομοκρατίας. Δηλώνουμε επιτακτικά πως ΔΕΝ θα επιστρέψουμε στις εποχές της ζαρντινιέρας και καλά θα κάνει το ανίκανο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καταλάβει τόσο την αντίστασή μας στην κανονικότητα που επιθυμεί να επιβάλλει, όσο και το ότι σε όσα κατασταλτικά όργια εναντίον της νέας γενιάς κι αν επιδοθεί, κανείς και καμία δε θα ξεχάσει την εγκληματική του ανικανότητα ως προς την αναχαίτιση της πανδημίας και την ζημία του πληττόμενου απ’ τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της ΝΔ κοινωνικού συνόλου.
Η βία και η τρομοκρατία, η «κανονικότητα» της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί κάθε νέο και νέα της πόλης να βγει ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, μακριά από κάθε λογική της ανάθεσης, προκειμένου να δώσουμε μια μαζική απάντηση σε κάθε καταπιεστική εξουσία που ονειρεύεται να βάλει για άλλη μια φορά φραγμούς στα όνειρα και το μέλλον μας».

Πηγή: omegalive