Σαμαράς: Εθνική ανάγκη η δημιουργία μιας νέας Ελλάδας

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


«Η μάχη για τη νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με παλαιότερα, αυτή η κυβέρνηση δεν δίστασε «να σπάσει αυγά» και να έρθει σε ρήξεις προκειμένου να προωθήσει την προσπάθεια για την νέα Ελλάδα.  Έκανε, επίσης, ειδική μνεία στην αναγκαιότητα ενότητας, εθνικής ενότητας φέρνοντας ως παράδειγμα της βαρύτητας που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει σε αυτήν, τη χρήση της ελληνικής σημαίας ως κεντρική αναφορά και στις εργασίες του συνεδρίου, τη χρήση, δηλαδή, ενός συμβόλου εθνικής ομοψυχίας.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το κόμμα, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία «στάθηκε όρθια» όταν κατέρρευσαν τα πάντα, συμπληρώνοντας ότι η παράταξη διευρύνεται, και τίθεται επικεφαλής του αγώνα για την Ελλάδα, κρίνοντας ότι αυτό αποτελεί εθνικό καθήκον.

Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός κάλεσε σε ενότητα τόσο το κόμμα –ζητώντας από τα μέλη να πλαισιώσουν τις κομματικές οργανώσεις ακόμη και εκείνοι που κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν για κάποιο λόγο- , όσο και το σύνολο της κεντροδεξιάς αλλά και της κοινωνίας. Σημείωσε ότι στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλεται βρέθηκαν αρκετοί συνοδοιπόροι, και σε πολιτικό κομματικό επίπεδο, οι οποίοι συμμεριζόμενοι την αναγκαιότητα αυτή. Θα πρέπει «να υποδεχτούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν» είπε.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «θα αφήσει για τους άλλους τη μιζέρια» κατηγορώντας την ότι επενδύσει σε αυτήν και στην καταστροφή της χώρας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιλογή του αγωγού ΤΑΡ , τον οποίο χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τα τελευταία χρόνια στη Νότια Ευρώπη», επεσήμανε ότι ορισμένοι αντιμετώπισαν την επιτυχία αυτή με τη λογική ‘σιγά το σχέδιο’ ».

Πηγή ΚΥΠΕ