Σαμαράς σε Bild: “Δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς”

“Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς“, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που ήθελαν τους Έλληνες να είναι κατά μέσο όρο πλουσιότεροι από τους Γερμανούς.

Σε προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης η οποία θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, η εφημερίδα, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, παραθέτει σχόλιο του πρωθυπουργού επί της έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης. Σε έξι χρόνια ύφεσης, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Οι Έλληνες σίγουρα δεν είναι κατά μέσο όρο πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς”, τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας και, σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει ότι δίνει στην χώρα επιπλέον δύναμη προκειμένου να πετύχει την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Όσον αφορά τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ετοιμάσει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι δεν χρειαζόμαστε νέο πακέτο.

“Δεν χρειαζόμαστε κανένα καινούργιο, τρίτο πακέτο βοήθειας! Κατά τα άλλα δεν έχω και καμία πληροφόρηση για το ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πράγματι προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο. Πετυχαίνουμε στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας τους στόχους – και λειτουργεί”.

Μιλώντας για τους στόχους της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ο κ. Σαμαράς εστίασε στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην ΕΕ.

Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας και να σταθεροποιήσουμε περαιτέρω την νομισματική ένωση ώστε να εμποδίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Η προεδρία στην ΕΕ μας δίνει επιπλέον δύναμη για να καταφέρουμε το ελληνικό «come back». Αισθανόμαστε περηφάνια που βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση στην προεδρία της ΕΕ”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, o κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι προχωρούν κανονικά.

“Μόνο μέσα στο 2013 εφαρμόσαμε το μεγαλύτερο τμήμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αντιστοιχεί στο 76% του στόχου. Με βάση αυτό το ποσοστό δεν βλέπω σοβαρές καθυστερήσεις. Για μένα, ένα είναι σημαντικό. Όταν αρχές της θητείας μου σας έδωσα την πρώτη συνέντευξη, για πολλούς το ποτήρι ήταν μισοάδειο, τώρα είναι μισογεμάτο”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα στο news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.