Σαμαράς: Θα πονάνε κάποια μέτρα

«Το τελευταίο διάστημα αρχίσαμε να αλλάζουμε το κλίμα για τη χώρα μας στο εξωτερικό. Αυτό είναι προϋπόθεση για να ηττηθεί το λόμπι της Δραχμής. Αυτός είναι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πολλές περικοπές από το πακέτο των 11,5 δισ. πονάνε. Χωρίς αυτές θα βγαίναμε από το ευρώ. Αυτό θα ήταν πιο οδυνηρό για όλους. Πρόκειται για το τελευταίο πακέτο περικοπών. Θα συνοδεύεται από μέτρα ανάπτυξης. Η επόμενη δόση θα πάει στο σύνολο της στο εσωτερικό της χώρας» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Θα χτυπηθεί ανελέητα και η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία».

«Η αξιοπιστία μας είχε υποχωρήσει στο μηδέν» ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα επιστρέφαμε στο ίδιο σημείο χωρίς το νέο πακέτο. «Ισχυρό ρεύμα στην Ευρώπη ήθελε να θυσιάσει την Ελλάδα ως Ιφιγένεια. Όσοι επέμεναν να αθετήσουμε τις υποχρεώσεις μας μέσα στην Ελλάδα, έπαιζαν αυτό το παιχνίδι» είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο ρόλο του νέου γραμματέα επεσήμανε πως αυτός θα αφοσιωθεί στην αναδιοργάνωση και θα προετοιμάσει τη ΝΔ για το επόμενο συνέδριο της.
«Οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στα κυβερνητικά μας καθήκοντα αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε από κυβερνητισμό. Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη, που είναι το κόμμα μας. Το πρώτο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να χάσουμε την επαφή μας με την κοινωνία. Το κόμμα διακριτικά αλλά δραστήρια θα μας εξασφαλίσει επαφή με τον λαό» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και είπε ότι στο νέο γραμματέα θα πέσει η πρωταρχική ευθύνη να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις μας.