Σανίδα σωτηρίας το ρωσικό δάνειο;

Όλα δείχνουν, πως το ρωσικό δάνειο θα συμβάλει θετικά στην οικονομία της Κύπρου. Από την άλλη πλευρά, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για την ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, το ποσό που πρόκειται να ζητηθεί από τον Μηχανισμό ,θα ανέρχεται στα 4 δις, ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», σε χθεσινή δήλωσή του, ο κ. Βάσος Σιαρλή ανέφερε  ότι , ” Η σωστή διαδικασία σε περίπτωση αίτησης στο Μηχανισμό είναι αυτή, να γίνεται σε μέρες που οι αγορές είναι κλειστές όπως στην περίπτωση της Ισπανίας. Όμως, δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε ως Κύπρος εκ των προτέρων ημερομηνία εάν τελικά αυτή θα  είναι η επιλογή μας.”

Έντονη φημολογία υπήρχε χθες (13/6), πως η Κύπρος επρόκειτο να προσφύγει στο Μηχανισμό το Σαββατοκύριακο, κάτι όμως που ακόμα “πλανιέται” αφού, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ακόμη. Οι  εξελίξεις περί μηχανισμού, αναμένεται να ξεκαθαριστούν την επόμενη εβδομάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως η ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό στήριξης, θα αφορά τις τράπεζες.