Σάρωσε τα πάντα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του #MasterChefGR

Ποιος θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ που θα «μονομαχήσει» για το μεγάλο έπαθλο του #MasterChefGR 2023;

Μετά την αποχώρηση του Άγγελου Τσιγκάκου, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας βρίσκονται πλέον ένα μόλις βήμα πριν τον μεγάλο τελικό του Masterchef 2023!

Και οι τρεις κατάφεραν να επιδείξουν μαγειρική αντοχή, επιμονή και στοχοπροσήλωση  διεκδικώντας επάξια τη θέση τους στους φετινούς τελικούς. Ήρθε όμως η στιγμή να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου, του τροπαίου και του χρηματικού επάθλου των 50.000 ευρώ.

Οι τρεις chef κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχουν ετοιμάσει μια ιδιαίτερη ημέρα για τους διαγωνιζόμενους. Μέσα από δύο μαγειρικές δοκιμασίες, εκείνος ή εκείνη με το υψηλότερο άθροισμα βαθμολογιών στο τέλος της ημέρας θα γίνει ο πρώτος εκ των δύο φιναλίστ!

Η διεκδίκηση για το χρυσό εισιτήριο του τελικού στο MasterChef άρχισε με τις δοκιμασίες που θα βγάλουν τον πρώτο υποψήφιο για τον τελικό. Τόσο οι τρεις σεφ και κριτές όσο κι οι τρεις διαγωνιζόμενοι, φαίνεται ότι δεν έχασαν στιγμή το χιούμορ και το κέφι τους.

Χαρακτηριστική ήταν και η στιγμή που οι κριτές περίμεναν να υποδεχθούν τους τρεις φιναλίστ στο πλατό. Ο Σωτήρης Κοντιζάς άρπαξε μία σφουγγαρίστρα και ξεκίνησε να καθαρίζει το πάτωμα. «Ανέβα και καθάρισε λίγο για να μπούμε» του είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και στην συνέχεια μία υπεύθυνη από την παραγωγή πήρε βιαστικά την σφουγγαρίστρα πίσω.

Βέβαια και η Μαρία Μπέη δεν μπόρεσε να αντισταθεί και να μην σχολιάσει την ολόσωμη εκρού φόρμα που φορούσε ο κριτής στο MasterChef.

Στην πρώτη δοκιμασία οι επίδοξοι MasterChefs καλούνται να ετοιμάσουν ένα δημιουργικό πιάτο υψηλής γαστρονομίας, βασισμένο σε ιδιαίτερες γεύσεις παγωτών.

Φαντασία, ευρηματικότητα, πρωτοτυπία, άρτια τεχνική εκτέλεση, σωστός συνδυασμός γεύσεων είναι τα μαγειρικά ζητούμενα και όλοι θέλουν να ξεκινήσουν “γλυκά” και με θετικό πρόσημο την ημέρα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει μια ιδιαίτερα απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής, ενός  πιάτου από τον καταξιωμένο chef, Γιώργο Φελεμέγκα. Αυτή τη φορά οι επίδοξοι φιναλίστ, οφείλουν να μαγειρέψουν με καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και πειθαρχία στα βήματα της συνταγής.

Ο τελικός του φετινού διαγωνισμού είναι και για τους τρεις διεκδικητές τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Ποιος ή ποια θα κατορθώσει στο τέλος της ημέρας να είναι ο πρώτος φιναλίστ του MasterChef 2023;

Με την αγωνία να έχει «χτυπήσει κόκκινο» στάθηκαν οι τρεις παίκτες του MasterChef 3 ενώπιον τον τριών κριτών και του guest κριτή Γιώργου Φελεμέγκα. Με το στομάχι να έχει γίνει… κόμπος, Μαρία, Νίκος και Αλέξανδρος ήταν έτοιμοι για να ακούσουν ποιος περνάει κατευθείαν στον μεγάλο τελικό και ποιοι δύο θα μαγειρέψουν για να κερδίσουν τη θέση του 2ου φιναλίστ.

Αν και οι τρεις παίκτες είχαν εξαιρετικές προσπάθειες, όλα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια, με τον Νίκο Τράκα να καταφέρνει να αποσπάσει το απόλυτο δεκάρι από τους κριτές στη δοκιμασία με τα παγωτά και να είναι ο πρώτος μεγάλος φιναλίστ του φετινού MasterChef!

Σήμερα, Μαρία Μπέη και Αλέξανδρος διαγωνίζονται για το εισιτήριο στον τελικό. Ποιος θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ και θα «μονομαχήσει» με τον Νίκο για το μεγάλο έπαθλο του MasterChef 2023;

πηγή: Reporter