Σε 445 καταγγελίες οδηγών για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία

Συνολικά 445 καταγγελίες, για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, που έγιναν από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και από μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας αναφέρει ότι οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6 το πρωί του Σαββάτου με 6 το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων και της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και νεανικής παραβατικότητας.

Σημειώνει ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών που διενεργήθηκαν αφορούσε σε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Από αυτές, όπως προσθέτει, ξεχωρίζουν 179 καταγγελίες, οι οποίες αφορούν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, μια από αυτές μάλιστα προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς η ταχύτητα που κινείτο η 34χρονη οδηγός ήταν κατά πολύ πάνω από το ανώτατο όριο, δηλαδή 134 χιλιόμετρα την ώρα αντί 65.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αδικήματα για τα οποία τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν σε 63 καταγγελίες.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, καταλήγει η Αστυνομία.

πηγή: διάλογος