Σε χωμάτινη στροφή η τραγωδία με τη ΣΥΟΠ-Εξετάζεται αμέλεια

Σε μια στροφή σε χωματόδρομο στον γειτνιάζοντα χώρο του στρατοπέδου στον Κόρνο, αναποδογυρίστηκε το μοιραίο τζιπ που καταπλάκωσε την 27χρονη δεκανέα ΣΥΟΠ της Εθνικής Φρουράς Νάταλυ Νεοφύτου, μη αφήνοντάς της περιθώρια ζωής.

Για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της 27χρονης διεξάγονται δύο έρευνες: Μια από την Αστυνομία και μια από την Εθνική Φρουρά. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα από την Αστυνομία από ειδικούς εμπειρογνώμονες για τροχαία δυστυχήματα αλλά και ανακριτές. Επειδή το ατύχημα έγινε σε μη εγγεγραμμένο δρόμο, όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, η έρευνα διεξάγεται στη βάση του Ποινικού Κώδικα και όχι ως τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, η Αστυνομία διερευνά πρόκληση θανάτου από αμέλεια και στην περίπτωση που καταλογιστούν ευθύνες θα αποδοθούν. Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ζήτησε όπως ετοιμαστεί έκθεση τάχιστα για το περιστατικό.

Στο μεταξύ, νεώτερες πληροφορίες του «Φ» για το συμβάν αναφέρουν ότι η ανατροπή του στρατιωτικού τζιπ έγινε σε μια στροφή. Εκείνη την ώρα είχε ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οδήγησης και δόθηκαν οδηγίες όπως όλα τα οχήματα μεταβούν για ανεφοδιασμό, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις κινήσεως οχημάτων. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το τζιπ άγνωστο πώς, ανατράπηκε με αποτέλεσμα η 27χρονη Νάταλυ που βρισκόταν στο πίσω μέρος να φύγει από τη θέση της και να βρεθεί κάτω από το όχημα. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», το τζιπ καταπλάκωσε ολόκληρο το σώμα της και παρ’ ότι απεγκλωβίστηκε έγκαιρα, τα τραύματά της ήταν τόσο βαριά που προκάλεσαν τον θάνατό της. Όπως επίσης μας αναφέρθηκε, πίσω στο τζιπ που είναι ανοικτό επειδή φέρει πυροβόλο, δεν υπάρχουν ζώνες ασφάλειας, γι’ αυτό και η άτυχη στρατιωτικός πιθανόν να μην ήταν προσδεδεμένη.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε ότι το θανατηφόρο δεν έγινε στους κύριους χώρους του στρατοπέδου αλλά στους βοηθητικούς χώρους που γίνονται οι εκπαιδεύσεις, άρα δεν ήταν σε δρόμο με άσφαλτο αλλά σε χωματόδρομο, περιμετρικά του στρατοπέδου. Σε ερώτηση τι πήγε λάθος, απάντησε ότι «αυτό θέλουμε να βρούμε». Πρόσθεσε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ και τον ερευνώντα λειτουργό (τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού) ο οποίος διερευνά το τραγικό περιστατικό, μετέβησαν χθες το πρωί στο στρατόπεδο και είδαν τον χώρο του δυστυχήματος. Επίσης το ΤΑΕ ανέλαβε πλέον τη σοβαρή αυτή υπόθεση για την ανάκριση. Από εκεί και πέρα ψάχνουμε να βρούμε τι πήγε λάθος, γιατί προφανώς έχει γίνει κάτι λάθος για να γίνει το συμβάν, πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Πιερή διερευνάται γιατί η 27χρονη βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος. «Το συγκεκριμένο όχημα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν έχει κάλυμμα πίσω. Επίσης, διερευνάται ποιος εκπαίδευε ποιον και πού βρίσκονταν τα τρία άτομα στο όχημα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Νάταλυ είχε μπει στην Εθνική Φρουρά με την τελευταία σειρά ΣΥΟΠ, την 1η Δεκεμβρίου. Κάναμε την ορκωμοσία Φεβρουάριο, παρουσία της Προέδρου της Βουλής, με χαρά όλες οι κοπέλες εκεί ορκίστηκαν. Ήταν στα πλαίσια να αποκτήσει την ειδικότητα. Σημειώνεται ότι ΣΥΟΠ είναι και ο αδελφός της 27χρονης.

Από πολλαπλές κακώσεις ο θάνατος

Χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαφάνηκε ότι ο θάνατος της κοπέλας επήλθε από πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων. Τη νεκροτομή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Μετά το τραγικό συμβάν, ο υπουργός Άμυνας προωθεί πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο ως ελάχιστο φόρο τιμής η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη. Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα στις 3:00 το απόγευμα.

πηγή: Philenews