Σε καλό δρόμο το Σχέδιο Εγχώριου Τουρισμού

Αναμένεται ότι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον στο διάστημα που απέμεινε μέχρι το τέλος Ιουλίου

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς κινείται το πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών για τον εγχώριο τουρισμό που ετοίμασε το αρμόδιο Υφυπουργείο Τουρισμού. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα ακριβή στοιχεία και αριθμοί, εντούτοις οι ενδείξεις που υπάρχουν τόσο από πλευράς του Υφυπουργείου όσο και από πλευράς ξενοδόχων, είναι ότι το πρόγραμμα κυλά πολύ καλά, καθώς αρκετοί συμπατριώτες μας έχουν ήδη κάνει χρήση του.

Μάλιστα αναμένεται ότι το εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Ιουλίου, οπόταν και λήγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακόμα περισσότεροι συμπατριώτες μας θα τρέξουν να επωφεληθούν των προσφορών, καθώς σιγά – σιγά μπαίνουμε στην περίοδο που ο περισσότερος κόσμος θα πάρει την καλοκαιρινή του άδεια και θα εκδράμει στις παράλιες ή και ορεινές περιοχές του νησιού.

Το πρόγραμμα είναι σε ισχύ από την 1η Μαϊου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022, και σε αυτό μετέχουν μεγάλος αριθμός τουριστικών καταλυμάτων, προσφέροντας έτσι αρκετές επιλογές σε όσους επιλέξουν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές που έχουν εξαγγελθεί. Παράλληλα, σημειώνεται ότι για την περίοδο από την 10η Ιουνίου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου η ελάχιστη παραμονή αλλάζει και από 2 βράδια γίνεται 3 βράδια. Αυτό ωστόσο, σύμφωνα και με τους ξενοδόχους δεν αναμένεται να μειώσει το ενδιαφέρον, αφού ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οι παραθεριστές σε παράλια και ορεινά θέρετρα θα θελήσουν να μείνουν τουλάχιστον για τρία βράδια ή και περισσότερα σε ένα ξενοδοχείο. Η μέγιστη διαμονή ανά κράτηση καθορίστηκε στα 7 βράδια.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 100 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ. 

Για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλη την Κύπρο, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για τη διενέργεια κράτησης. To Υφυπουργείο Τουρισμού δεν θα εμπλέκεται σε θέματα προκαταβολής για τις κρατήσεις διαμονής. Οι δικαιούχοι θα υποχρεώνονται κατά την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσουν στον επιχειρηματία, έγγραφο που θα αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση διαμονής τους και να συμπληρώνουν την σχετική δήλωση διαμονής.

Σημειώνεται ότι για το τριήμερο του Κατακλυσμού οι κρατήσεις είχαν κινηθεί σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, παρόλο που ορισμένα ξενοδοχεία είχαν εξαιρέσει το συγκεκριμένο τριήμερο από τις προσφορές. Ενδεικτικά, όπως αναφέρθηκε από ξενοδόχους, οι πληρότητες είχαν κινηθεί μεταξύ 75 – 80% το συγκεκριμένο τριήμερο και αφορούσαν κυρίως Κύπριους παραθεριστές, αλλά ασφαλώς και ξένους. Για μια ακόμη χρονιά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τράβηξε η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και ακολούθησε η Πάφος και στη συνέχεια η Λεμεσός αλλά και η Λάρνακα. Μικρότερο ενδιαφέρον υπήρξε και για τις ορεινές περιοχές.

πηγή: Brief