Σφαίρες στο σπίτι του Αβέρωφ Νεοφύτου

Στο δημοσίευμα ο Αιχμηρός έγραφε:

Το μήνυμα…

“Ο πολιτικός το περίμενε το μήνυμα γιατί είχε πειράξει ορισμένους, απλά δεν το περίμενε τόσο ισχυρό.

Το “μήνυμα”, λοιπόν, του το έστειλαν και ήταν ηχηρό. Τον έχει ταρακουνήσει. 

Η διαρροή αποφεύχθηκε, όμως ο πολιτικός ανησυχεί, όχι για το αν μαθευτεί, αλλά για το εάν ακολουθήσει και δεύτερο μήνυμα από τον ίδιο αποστολέα”….

Σήμερα το φως της δημοσιότητας είδαν δημοσιεύματα (Πολίτης) που αναφέρουν ότι στόχος επίθεσης με πυροβόλο όπλο έγινε πριν από μερικές μέρες το σπίτι του Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα της Πάφου.

Οπως αναφέρεται η εξοχική κατοικία του κ. Νεοφύτου δέχτηκε από την δυτική πλευρά δυο πυροβολισμούς. Οι βολίδες από πυροβόλο όπλο, όπως αποδείχτηκε, τρύπησαν τον υαλοπίνακα του καθιστικού και σταμάτησαν στον τοίχο της τραπεζαρίας. 

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον αλλοδαπό κηπουρό της οικίας, που διαμένει μόνιμα εκεί και ο όποιος ενημέρωσε τον ευρισκόμενο στη Λευκωσία Αβέρωφ Νεοφύτου. Στη σκηνή μετέβηκαν άνδρες των αρχών ασφάλειας και διενέργησαν τις πρώτες εξετάσεις. Την υπόθεση από τότε εξακολουθεί να διερευνά με πάσα μυστικότητα η αστυνομία, ενώ στις έρευνες ενεπλάκη και η ΚΥΠ.


Διαβάστε επίσης: Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση κατά Αβέρωφ


Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως και κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η οικογένεια του προέδρου του ΔΗΣΥ, περνά μεγάλο μέρος των θερινών διακοπών της, στο σπίτι τους στην Αργάκα. Συνεπώς υπήρχε και το ενδεχόμενο, εκείνη την μέρα που ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, να υπήρχε κάποιος μέσα.

Το σπίτι βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο, δεξιά του δρόμου από την Πολη Χρυσοχους προς την Αρακά. Μάλιστα μπροστά από το σπίτι εκτείνεται αμφιθεατρικά κήπος με θάμνους και διάφορα δέντρα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι πυροβολισμοί να ρίχτηκαν είτε υπό μορφή προειδοποίησης, είτε για εκφοβισμό σε σχέση με θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Πρόσφατα πάντως, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έλαβε ένα περίεργο τηλεφώνημα, από το εξωτερικό, ή από τηλέφωνο με ξένο αριθμό.

Το 24Η για ευνόητους λόγους και για να συνεχιστούν απρόσκοπτες οι έρευνες της αστυνομίας δεν ήθελε στις 9 Αυγούστου να δημοσιεύσει λεπτομέρειες του συμβάντος.