Σίδνει: Ταυτοποιήθηκε κατά συρροή βιαστής μετά από 40 χρόνια

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη του επίθεση, η αστυνομία της Αυστραλίας εντόπισε έναν κατά συρροή βιαστή που τρομοκρατούσε το Σίδνεϊ για τρεις δεκαετίες.

Ο Κιθ Σιμς είναι αποδεδειγμένο ότι επιτέθηκε σε 31 γυναίκες το διάστημα μεταξύ 1985 και 2001. Σε κάποιες περιπτώσεις εισέβαλλε σε σπίτια ενώ σε άλλες επιτίθετο στα θύματά του την ώρα που έκαναν τζόκινγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στα πρώτα χρόνια της δράσης του αλλά και μέχρι αρκετά πρόσφατα, η αστυνομία πίστευε ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονταν πολλοί διαφορετικοί άνδρες.

Εντοπίστηκε χάρη στη νέα τεχνολογία DNA

Χάρη όμως στη νέα τεχνολογία DNA, οι ερευνητές έχουν συνδέσει όλες τις επιθέσεις με τον Σιμς που όμως δεν θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του καθώς πέθανε σε ηλικία 66 ετών τον Φεβρουάριο.

Γνωστός κατά καιρούς ως “το τέρας του Μπόντι” ή “ο βιαστής με την αθλητική φόρμα”, ο Σιμς επιτέθηκε για πρώτη φορά στο παραθαλάσσιο προάστιο Κλόβελλι το 1985. Η τελευταία του επίθεση έγινε σε ένα κοντινό νεκροταφείο το 2001.

Κάθε περιστατικό ερευνώνταν μεμονωμένα εκείνη την εποχή. Η αστυνομία άρχισε να συνδέει τις υποθέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Μετά από ειδικές εξετάσεις DNA, διαπιστώθηκε ότι 12 γυναίκες είχαν δεχθεί επίθεση από τον ίδιο άνδρα, ενώ σε άλλες 19 περιπτώσεις η αστυνομία κατέληξε ότι ήταν κοινός ο τρόπος δράσης.

Οι γυναίκες, που ήταν ηλικίας μεταξύ 14 και 55 ετών, έδωσαν όλες παρόμοιες περιγραφές για τον δράστη τους.
Ο άνδρας που είχε ύψος έως 1.80, σκούρο χρώμα, καστανά μάτια και φαρδιά μύτη, κρατούσε το πρόσωπό του καλυμμένο και φορούσε καθημερινά ρούχα, όπως αθλητικές φόρμες, φούτερ ή ποδοσφαιρικά σορτς. Είτε απειλούσε τα θύματά του με μαχαίρι, είτε τα έκανε να πιστέψουν ότι είχε ένα μαχαίρι πάνω του.

Το 2019 οι ερευνητές έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη όταν κατάφεραν να αντιστοιχίσουν DNA στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, η οποία μείωσε το σύνολο των υπόπτων σε 324 άτομα. Το καταλυτικό για την ταυτοποίησή του εύρημα εντοπίστηκε μόλις τον Σεπτέμβριο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια και οι φίλοι είχαν περιγράψει τον Σιμς ως έναν πολύ αγαπημένο πατέρα, παππού και μέλος της κοινότητας.

“Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι αυτό ο”Bondi Beast” ήταν ένα ζώο. Αυτός ο άνθρωπος ήταν χαμηλού επιπέδου. Αυτός ο άνθρωπος ήταν κάποιος που δεν του άξιζε να περπατά ανάμεσά μας, στην κοινότητά μας” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλλίας, Πολ Τουλ.

“Τα θύματά του, σήμερα θα αισθανθούν ανακούφιση μαθαίνοντας ποιος είναι, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν την απογοήτευση ότι δεν θα τιμωρηθεί”, τόνισε επίσης.

Πηγή: thetoc.gr