Σιγκαπούρη: Περνούν από «κόσκινο» τους Κύπριους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος – Μπλοκάρουν τραπεζικούς λογαριασμούς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ενισχύουν τον έλεγχο κατά επικίνδυνων πελατών οι τράπεζες της Σιγκαπούρης, μετά το σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος με εμπλοκή μέχρι και «Κυπρίων», ατόμων δηλαδή με κυπριακό διαβατήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cryptopolitan, οι τράπεζες της Σιγκαπούρης ελέγχουν εντατικά, περιορίζουν ή και κλείνουν λογαριασμούς πελατών από Κίνα, Βανουάτου, Δομινίκα, Κύπρο, Καμπότζη, Τουρκία και Σεντ Κιτς και Νέβις, όλα δηλαδή τα εμπλεκόμενα μέρα στο σκάνδαλο που ξέσπασε.

Ο λαμπερός οικονομικός ορίζοντας της Σιγκαπούρης μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας βρίσκεται στο μικροσκόπιο, αντιμετωπίζοντας άνευ προηγουμένου εξονυχιστικό έλεγχο, καθώς το σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος αγγίζει τα 2,4 δισεκατομμύρια S$ (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Αν και η Σιγκαπούρη δεν είναι «άγνωστη» στα σκάνδαλα, το συγκεκριμένο έχει προκαλέσει έναν ένα αναμφισβήτητο «ρήγμα» στα τραπεζικά ύδατα.

Πλέον οι Αρχές βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση, πόσο μάλλον όσο αφορά πελάτες από τις χώρες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, περιλαμβανομένης της Κύπρου. Πελάτες λοιπόν με διαβατήρια από αυτές της χώρες, περιλαμβανομένης της Κύπρου, συνδέονται με την τρέχουσα έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν πρόσφατα, περιλαμβάνουν πλέον μετρητά που ξεπερνούν τα 76 εκατομμύρια σε δολάρια Σιγκαπούρης, 68 ράβδους χρυσού, κρυπτονομίσματα άνω των 38 εκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα από 110 ακίνητα και 62 οχήματα αξίας άνω των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, 400 αστυνομικοί πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε όλη τη Σιγκαπούρη και συνέλαβαν 10 αλλοδαπούς σε μια επιχείρηση κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Μάλιστα η Αστυνομία, είπε σε δηλώσεις ότι οι 10 ύποπτοι φέρεται να «ξέπλυναν τα έσοδα από τις δραστηριότητες οργανωμένου εγκλήματος στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των απατών και του διαδικτυακού τζόγου». Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, η αστυνομία κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, 23 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, πολυτελείς κατοικίες, αυτοκίνητα, τσάντες, ρολόγια και δύο ράβδους χρυσού. Οι 10 ύποπτοι είχαν επίσης διάφορα διαβατήρια από Κύπρο, Καμπότζη, Δομινίκα, Κίνα, Τουρκία και Βανουάτου.

Το ποσό ενημερώθηκε στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς οι έρευνες οδήγησαν τις Αρχές σε περιουσιακά στοιχεία σε ελβετικές τράπεζες.

πηγή: OMEGALIVE