Σηκώνει άγκυρα το πλοίο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Λεμεσού – Πειραιά

Σηκώνει άγκυρα το μεσημέρι, από το λιμάνι της Λεμεσού, το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela, για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά, για τη νέα σεζόν, γεγονός που χαιρέτησαν η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holdings υποδέχθηκε, το βράδυ της Τρίτης, επί του πλοίου, στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, συνεργάτες και τις τοπικές Αρχές, λίγο πριν το Daleela αναχωρήσει για το πρώτο του ταξίδι, στο οποίο θα μεταφέρει 156 επιβάτες.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, η Υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη, ανέφερε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της, έθεσε την θαλάσσια επιβατική σύνδεση ψηλά στις προτεραιότητες της «γιατί και ο περισσότερος κόσμος ρωτούσε πότε θα ξαναξεκινήσουν τα δρομολόγια».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα της για την επιτυχία της δεύτερης σεζόν δρομολογίων της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης, η οποία ήδη έφτασε περί τις 7 χιλιάδες κρατήσεις και αναμένεται να ξεπεράσει την περσινή.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ χωρίς τη συνεργασία όλων, της Αρχής Λιμένων, της DP World Limassol, της διαχειρίστριας εταιρείας Scandro Holdings και του Δήμου Λεμεσού», συνέχισε η κ.Χατζημανώλη και ευχήθηκε όπως το M/V Daleela να είναι καλοτάξιδο, οι 22 φετινές διαδρομές του ασφαλείς και οι επιβάτες να απολαύσουν την εμπειρία.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ευχήθηκε η επιτυχία της περσινής χρονιάς να είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος, ανακαλώντας την εμπειρία που έζησε ως ένας από τους πρώτους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του πλοίου, για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση, πριν από ένα χρόνο.

Ευχαριστώντας την Υφυπουργό καθώς και τον τέως Υφυπουργό Βασίλη Δημητριάδη για τη συμβολή του στην έναρξη της υπηρεσίας, ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη στήριξη της πόλης, του Υφυπουργείου κυρίως, αλλά και όλων όσοι αγαπούν τη θάλασσα, θα συνεχίσει να προσφέρεται αυτή η πολύ σημαντική υπηρεσία».

Από τα 22 δρομολόγια του, με το τελευταίο να πραγματοποιείται από τον Πειραιά  την 1η Σεπτεμβρίου, τα 14 θα ξεκινούν από το λιμάνι Λεμεσού και τα υπόλοιπα οκτώ από το λιμάνι της Λάρνακας, το οποίο για πρώτη φορά εντάσσεται στην υπηρεσία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά την περσινή χρονιά ταξίδεψαν  7412 επιβάτες, και μεταφέρθηκαν συνολικά 2250 οχήματα, εκ των οποίων 1920 αυτοκίνητα και 330 μοτοσυκλέτες, ως επίσης και 300 ποδήλατα.

Πηγή: ΚΥΠΕ