Συνάντηση με τον Υπ. Υγείας είχαν οι φορείς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής

{loadposition ba_textlink}

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας είχαν στις 8 Οκτωβρίου οι φορείς της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής για συζήτηση των Βασικών Αρχών για την ανάπτυξη των νομοσχεδίων του Γενικού Σχεδίου Υγείας (Γε.Σ.Υ) και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον Υπουργό Υγείας το πόρισμα της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΥΝΜ το οποίο υποστηρίχτηκε και από την ΠΑΣΥΝΟ με σχετικό γραπτό συνοδευτικό υπόμνημα.

Το πόρισμα, το οποίο αποτελείται από 18 σημεία καταγράφει τις θέσεις, ερωτήματα, ανησυχίες και απόψεις των φορέων που αφορούν την προώθηση εφαρμογής του Γε.Σ.Υ, την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υγείας καθώς και την προώθηση της Αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κατά τη συνάντηση μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε και να αναλύσουμε τις θέσεις μας στον Υπουργό».

«Η βασική διαπίστωση όλων μας είναι ότι το Υπουργείο Υγείας και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για το Γε.Σ.Υ και την αυτονόμηση. Αναμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να υλοποιήσει τη δέσμευση του για διάλογο στα θεσμοθετημένα όργανα συζήτησης (Μ.Ε.Π) και να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και εισηγήσεις μας», προστίθεται.

Σε διαφορετική περίπτωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, « θα πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι στη βάση των αρχών και αξιών που διέπουν τη Νοσηλευτική / Μαιευτική δεοντολογία με τις κοινές μας θέσεις, να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν».

«Βασικός μας στόχος», καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι τα Δημόσια Νοσηλευτήρια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως κρατική περιουσία, με λήψη τέτοιων μέτρων, που να τα καθιστούν βιώσιμα και ικανά να παρέχουν ποιοτική φροντίδα και υπηρεσίες υγείας προς τους Κύπριους πολίτες».

Πηγή: ΚΥΠΕ