Συνεχίστηκαν οι κραδασμοί από το δημοψήφισμα στις χρηματαγορές

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο χρηματοοικονομικός δείκτης S&P σημείωνε πτώση σχεδόν 3% αργά το πρωί (τοπική ώρα), με τους επενδυτές να ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το μέλλον του Λονδίνου ως πρωτεύουσα των χρηματοοικονομικών της περιοχής.

Η μετοχή της JPMorgan κατέγραφε απώλειες της τάξης του 3,7%, ενώ Bank of America σημείωνε πτώση 5,4%. Οι μετοχές αυτές οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό σε απώλειες τον δείκτη S&P 500.

Ο δείκτης Dow Jones έχει χάσει σχεδόν 950 μονάδες από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να έχει τις χειρότερες δύο μέρες συναλλαγών από τον Αύγουστο 2015.

Οι Ευρωπαϊκές μετοχές υπέστησαν επίσης τεράστιες πιέσεις και η στερλίνα απώλεσε άνω των 2 ποσοστιαίων μονάδων. Ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζών τη Δευτέρα βρέθηκε στο χαμηλότερό του σημείο από τον Ιούλιο του 2012.

«Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η αβεβαιότητα θα παραμείνει», ανέφερε η CEO του Ομίλου FIS Τίνα Μπάιλς Γουίλιαμς.

Οι πωλήσεις μετοχών την Παρασκευή ροκάνισαν $2,08 τρισ. σε όρους κεφαλαιοποίησης της αγοράς διεθνώς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια που καταγράφηκε ποτέ, σύμφωνα με τους Δείκτες Dow Jones του οίκου Standard & Poor’s, ξεπερνώντας την χρεοκοπία των Lehman Brothers κατά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.