Σκανδαλίστηκε το Κατάρ από τους Ελληνικούς Κούρους

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ποιος να το περίμενε ότι θα δημιουργούσαν τόσο πρόβλημα σκανδαλίζοντας και προκαλώντας οι γυμνοί μας Κούροι και ειδικότερα ο Κούρος του Πτώου;

Σε βαθμό μάλιστα που οι ιδιοκτήτες του μουσείου μη ξέροντας την ιστορία των αγαλμάτων θεώρησαν σωστό να ντύσουν τα απόκρυφα σημεία τους με ένα μαύρο ύφασμα. 

Ο κώδικας ηθικής του Κατάρ φαίνεται να μην δέχεται το γυμνό σε καμία του μορφή, έτσι οι διευθυντές του Μουσείου στη Ντόχα, με το που είδαν τα αγάλματα τα απομάκρυναν από την έκθεση. Η δικαιολογία που δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού Ελλάδας Κώστα Τζαβάρα, όταν πήγε να παρακολουθήσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν- Παρόν» ήταν ότι την έκθεση θα περιηγούνταν γυναίκες και υπήρχε περίπτωση αντιδράσεων.

Ο κ. Τζαβάρας αφού δεν κατάφερε να δει τα αγάλματα ως έχουν αλλά ντυμένα και αφού διαπίστωσε ότι κανείς εκεί δεν εκτίμησε την Ελληνική αισθητική και ιστορία, απαίτησε τα αγάλματα να γυρίσουν αμέσως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Η Συγκεκριμένη έκθεση πριν ταξιδέψει στο Κατάρ, ήταν στο Μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους Μπάου του Βερολίνου, όπου είχε και ιδιαίτερη επιτυχία.